Rusko veleposlaništvo
Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Bill Clinton spregovoril o razmerju z Monico Lewinsky

11. 3. 2020; 05.00
Avtor: STA
profimedia-0503956530

Bill Clinton in Monica Lewinsky foto: Profimedia

Nekdanji ameriški predsednik Bill Clinton je v novem dokumentarnem filmu ponudnika video vsebin na zahtevo Hulu, ki govori o njegovi soprogi Hillary Clinton, spregovoril o razmerju s pripravnico v Beli hiši Monico Lewinsky. Kot je povedal, je bilo razmerje njegov način za soočanje s tesnobo položaja predsednika najmočnejše države na svetu.

"Nikomur kar naenkrat ne pade na pamet, da bo tako neodgovorno tvegal. Bilo je slabo za mojo družino, za državo in sodelavce. Počutil sem se kot po 30 rundah boksarskega dvoboja in pojavilo se je nekaj, kar mi je lahko za nekaj časa odtegnilo pozornost," je dejal Clinton glede razmerja in dodal, da za to, kar je storil, ni opravičila.

Nanj se je nemudoma vsula toča kritik in nasvetov, da bi si lahko za preganjanje tesnobe vzel na primer kakšno močno zdravilo, ne pa spolnega razmerja, ki ga je skoraj stalo položaja. Republikanci so zaradi Clintonovega laganja o tej aferi namreč sprožili postopek ustavne obtožbe, vendar je bil Clinton potem v senatu oproščen.

Na laži so ga ujeli, ko je dajal izjavo v tožbi Paule Jones, da jo je kot guverner Arkansasa leta 1991 hotel prepričati v spolne odnose. Tožilci so od sodelavke Monice Lewinsky dobili informacijo o razmerju in ga vprašali tudi o tem. Clinton je najprej prosil za definicijo spolnih odnosov. Ker ta ni vsebovala oralnega seksa, je gladko zavrnil razmerje z Lewinskyjevo.



Hillary Clinton, tudi sama neuspešna kandidatka za ameriško predsednico in državna sekretarka v mandatu predsednika Baracka Obame, v dokumentarnem filmu pojasni, kako se je mož lepega jutra usedel na njeno posteljo in jo opozoril, da bodo mediji poročali o njegovem razmerju z Lewinskyjevo, vendar ji je zagotovil, da so to le laži. Žena mu je verjela, saj je bil skozi politično kariero deležen podobnih obtožb. Ko pa so odkrili slavno modro obleko Lewinskyjeve s sledovi Clintonove sperme, je počilo.

Clinton je razmerje priznal, se pokesal, Hillary pa mu je uvodoma rekla, naj gre in to pojasni mladoletni hčerki Chelsea, kar naj bi bilo zanj najhuje. Danes 73-letni Clinton pravi, da je zdaj drugačen človek in tega več ne bi naredil. "Grozno je bilo, kar sem naredil. Ampak veste, vsak od nas prinese s seboj svojo prtljago in včasih naredimo stvari, ki jih ne bi smeli," je dejal.


Dokumentarni film Hillary, ki govori o življenju Clintonove in njeni kampanji za predsednico leta 2016, je bil že januarja prikazan na filmskem festivalu Sundance. Hulu je medtem v petek objavil prvo od štirih epizod.

prejšnji članek
Gaja Prestor ponosno pokazala svoje strije
Svet slavnih
Gaja Prestor ponosno pokazala svoje strije
naslednji članek
Pustite raje razmetano posteljo
Zdravje
Pustite raje razmetano posteljo
#nasazenazenska
nasazenazenska