900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

POZOR! Avtomobila jutri ne boste mogli več registrirati

16. 3. 2020; 08.35
Avtor: STA/KM
Necenzurirano prenos

Avtomobili foto: STA

Vlada je z odlokom začasno prepovedala izvajanje tehničnih pregledov in drugih postopkov v zvezi z registracijo motornih vozil ter delo v tahografskih delavnicah zaradi zajezitve epidemije novega koronavirusa.

Vse pa ni tako črno, do navedenega datuma, torej 16. aprila 2020, so vse veljavnosti prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil, avtomatsko veljavne, tudi če vam v tem času pretečejo.

Odlok, ki ga je vlada danes sprejela na dopisni seji, bo začel veljati v torek. Gre za enega od ukrepov, s katerimi želi država zaustaviti oz. omejiti širjenje novega koronavirusa. Prepoved opravljanja tehničnih pregledov velja do 16. aprila, do takrat se tudi podaljša veljavnost prometnih dovoljenj vključno z zavarovanjem.

Veljavnost prometnih dovoljenj, vključno z zavarovanjem motornih vozil in ADR certifikatov za prevoz nevarnega blaga, ki jim zaradi prepovedi iz prejšnjega člena poteče veljavnost od uveljavitve tega odloka do 16. aprila, se podaljša do 16. maja, piše v odloku, objavljenem v uradnem listu.

Avto-moto zveza Slovenije (AMZS) pa je na svoji spletni strani objavila, da so zaradi preprečevanja širjenja novega koronavirusa zaprli servisne centre za končne stranke. Tako do nadaljnjega več ne bo možna menjava pnevmatik v AMZS servisnih centrih.

AMZS inštruktorji varne vožnje ob tem izpostavljajo, da voznikom z vidika varnosti v prometu ni treba skrbeti. Z menjavo pnevmatik je namreč v pomladanskem času smiselno počakati ne glede na to, da zakonodaja predpisuje, da zimska oprema vozil od 15. marca ni več obvezna, razen če to zahtevajo vremenske razmere. Vreme je lahko v tem obdobju še zelo nepredvidljivo.

Do nadaljnjega pa tudi izvajajo cenitve škod brez osebnega stika s stranko, torej na daljavo. Pregledov vozil na terenu za potrebe vrednotenja pa do nadaljnjega ne opravljajo, so še zapisali na AMZS.

prejšnji članek
Boštjan Romih rad kuka v tuja življenja
Svet slavnih
Boštjan Romih rad kuka v tuja življenja
naslednji članek
Najbolj seksi moški leta 2018 ima koronavirus
Svet slavnih
Najbolj seksi moški leta 2018 ima koronavirus
#obraziavenija
obraziavenija