volodimir zelenski, oleksander sirski
Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina potrebuje manj vojakov, kot se je zdelo

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovensko oblikovalko napadli zaradi prodaje modnih mask

27. 3. 2020; 07.45
Avtor: N.N.
teja jeglič

Teja Jeglič je obraz, ki se skriva za torbicami, ki so navdušile tudi znane Slovenke. foto: Robert Ribič

Teja Jeglič je bila zaradi izdelave črnih zaščitnih mask za obraz deležna toče žaljivih komentarjev, ki so oblikovalki segli do srca. Z idejo ni želela nikogar oškodovati, pač pa le ponuditi nekoliko drugačno alternativo.

Priznana modna oblikovalka torbic Teja Jeglič se je izdelave zaščitnih mask za obraz lotila že v začetku meseca marca. Tedaj še ni bilo toliko povpraševanja, se ji je pa, kot pravi, porodila ideja, da bi lahko ponudila nekoliko drugačen izdelek. »Sama vem, da se to ne more primerjati z maskami potrjenih s strani zdravstva, s certifikati, vendar pa sem strmela k temu, da se vseeno lahko zaščitimo, saj ljudje dejansko uporabljajo razne šale in rutke,« je na svoji strani pojasnila Teja, ki se je sklenila odzvati na napade spletnih uporabnikov, ki so ju v minulih dneh okrcali za idejo, s katerimi je dopolnila prodajno ponudbo.

»Najbolj me je zabolelo, ker so ljudje ob objavi zaščitnih mask z nesramnimi komentarji 'pljuvali' čez nas, ki smo želeli pomagati z izdelavo teh pripomočkov,« priznava Jegličeva in dodaja, da ni želela s tem nikogar oškodovati, prav tako pa meni, da z izdelavo mask nihče od proizvajalcev ne bo obogatel.

Modne maske niso primerna zaščita

Modni oblikovalki so na spletu očitali, da maska ne nudi ustrezne zaščite, Teja pa sedaj v sporočilu za javnosti poudarja, da so pričeli tudi v zdravstvu spodbujati domačo izdelavo zaščitnih mask. »Tudi v UKC Ljubljana so se odločili, da jih kar sami zašijejo za svoje paciente. Ljudje so spremenili mišljenje iz danes na jutri in začeli ploskati ter hvaliti vse, ki šivajo zaščitne maske- torej ne razumem tega preobrata? Kakorkoli, vsak se sam odloči ali bo nosil masko ali ne, mislim pa, da ne potrebujemo neprimernih komentarjev, predvsem v teh časih, ko so ljudje že tako ali tako malce nastrojeni drug proti drugemu. V tem trenutku moramo držati skupaj, tako posamezniki kot podjetja, ter se podpirati, da spet zaživimo,« je svoj zapis sklenila Jegličeva.

'Maske so izdelane iz netkanega blaga, nimajo certifikatov, ustvarijo pa osnovno zaščito-prehod večjih delcev v zraku,' pravi modna oblikovalka.

prejšnji članek
Danes ob 10. uri bo več kot 30 radijskih postaj skupaj ploskalo
Svet slavnih
Danes ob 10. uri bo več kot 30 radijskih postaj skupaj ploskalo
naslednji članek
Ljubezen na vasi: Po tragediji sreča v nesreči
Življenjski slog
Ljubezen na vasi: Po tragediji sreča v nesreči