ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Hči nekdanjega košarkarja Slavka Kotnika je odlična odbojkarica

13. 9. 2020; 08.00
Avtor: Zvezde Lady
Slavko Kotnik

Slavko Kotnik foto: Nikola Miljković/M24

Odlična kariera 27-letne odbojkarice na mivki Tjaše Kotnik, ki je barve Slovenije zastopala tudi na letošnjem turnirju v Ljubljani v paru z Moniko Potokar, ni naključje. S športom je namreč obkrožena že od rojstva, saj je njen oče nekdanji košarkar Slavko Kotnik.

»Moj oče je igral profesionalno košarko, tako da smo se kot družina nenehno selili. Najdlje smo bili v Španiji, kjer smo živeli dve leti. Ko sva s sestro začeli obiskovati osnovno šolo, smo se dokončno ustalili v Ljubljani. Sklepam, da od tukaj izhaja moj popotniški duh. V osnovno šolo sva s sestro hodili na Brodu, nato pa sva obe odšli na Gimnazijo Šentvid. Ko odraščaš v športnem duhu, je skoraj neizogibno, da se tudi sam preizkusiš v športu. Starši so naju s sestro spodbujali, da se preizkusiva v čim več športih in dejavnostih. Trenirala sem vse, od gimnastike, plavanja, tenisa, košarke, plezanja do odbojke, in mislim, da sem si prav s tem zgradila samozavest, komunikacijo, disciplino, vztrajanje, občutek za skupinsko delo, tekmovalnost,« pravi Tjaša, ki je že kot otrok izstopala po višini (ustavila se je pri 188 centimetrih, op. p.), vedno je bila najvišja.

tjasa kotnik foto: revija zvezde

»Bila bi škoda, da ne bi izkoristila svoje višine. Čeprav imamo košarko v družini, sem se odločila za odbojko, nekontakten šport. Odkar sem začela, to je pri enajstih letih, sem imela okoli sebe trenerje, ki so v meni videli potencial. Posledično sem vedno trenirala s starejšimi in bila v reprezentanci ter pri petnajstih letih igrala v prvi slovenski ligi. Ko si kot otrok v nečem dober, imaš dodatno motivacijo, da vztrajaaš in se vedno znova dokazuješ.«

prejšnji članek
Zakaj se Raay umika?
Svet slavnih
Zakaj se Raay umika?
naslednji članek
Miki Vlahovič bo kmalu postal tast
Svet slavnih
Miki Vlahovič bo kmalu postal tast
#obraziavenija
obraziavenija