Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rene Žunič postal LGBT osebnost leta

14. 9. 2020; 11.00
Avtor: V.M.
Nejc Rek in Rene Žunič

Izredno priljubljeni slovenski gejevski par, javnosti poznan pod imenom Rainbow Kings, je pred kratkim praznoval leto dni skupnega življenja. V tem času sta se Nejc Rek in Rene Žunič srečala tako z d foto: Osebni arhiv

Zlata Tifanija je bila minuli konec tedna predana v roke Reneju Žuniču.

V soboto se je v klubu Tiffany odvila 8. podelitev Zlatih Tifanij, nagrad za posebne dosežke, ki so jih nominiranci nanizali na LGBT+ sceni v preteklem letu. Največ pozornosti in prizadevanj na področju sprejemanja istospolne skupnosti si je prislužil Rene Žunič, partner barovca Nejca Reka, ki se je po odmevnem napadu podal na dolgotrajno bitko za pravico. Čeprav slednje prek organov pregona še ni dosegel, aktivno deluje na področju osveščanja družbe ter s subtilnim spletnim dnevnikom briše meje predsodkov in stereotipov.

Rene je na podelitvi nagrad prejel zlato Tifanijo in postal LGBT osebnost leta, ob čemer ne skriva osebnega zadovoljstva. Zlati kipec mu namreč predstavlja vero v ljudi, ki počasi, a vse bolj odprto sprejemajo tudi tisto, kar so doslej zaklepali pred vrata družbeno sprejemljivih okvirjev.

Rene in Nejc foto: Osebni arhiv

»Ta nagrada mi pomeni izredno veliko, gre namreč za osebno potrditev, da sem na pravi poti in da lahko veliko pripomorem k LGBT skupnosti v Sloveniji. Sem počaščen in vesel, da sem bil nominiran za naj LGBT osebo leta ter da sem dobil še dodatno potrditev, ko sem prejel nagrado Zlato Tifanijo,« nam je pojasnil Rene, ki je bil zelo šokiran, ko je po zvočniku zaslišal odmev svojega imena.

»Zelo se me je dotaknilo in ja, priznam, zajokal sem od sreče in veselja. Ko živiš v svetu, ki ne razume in ne sprejema, ti takšne svetle točke predstavljajo smisel bitke za lastno srečo in srečo vseh, ki upajo na lepši jutri. Tudi zaradi tega bi se rad zahvalil vsem za podporo na poti, ki jo ustvarjava z Nejcem. Naj najin spletni dnevnik Rainbow Kings še naprej premika meje. Naj daje navdih, upanje in moč, da ljudje ostanejo zvesti sebi in ne dovolijo, da bi jih kaj ustavilo na poti do sreče,« je zaključil Rene, ki ne bo dovolil, da tisti žalostni napad postane eden izmed primerov, ki ga je bolje pomesti pod preprogo.Vztrajati želi zase, za partnerja Nejca, za vse sorodne duše, še najbolj pa za svojega sina, ki mu predstavlja največji vzor in upanje, da je vse mogoče, če le imaš čisto srce.

Nejc s partnerjem Renejem in njegovim sinom Renejem Ryanom med potepanjem po Ljubljani. foto: osebni arhiv

Morda vas zanima še:

Kaj vam za danes napovedujejo zvezde?

prejšnji članek
Tom Hanks se vrača tja, kjer se je okužil s koronavirusom
Svet slavnih
Tom Hanks se vrača tja, kjer se je okužil s koronavirusom
naslednji članek
Slovensko vlogerko okradli, vzeli so vse
Svet slavnih
Slovensko vlogerko okradli, vzeli so vse
#nasazenazenska
nasazenazenska