Klemen Jaklič
Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval soglasja

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Moda&Lepota
 

Jerneja (MasterChef): Ni lahko, vsak se mora znajti po svoje

23. 10. 2020; 11.00
Avtor: K.M.
Jerneja Trofenik Dimnik, MasterChef

Jerneja Trofenik Dimnik foto: Promocijski material

V zadnji oddaji kuharskega šova MasterChef se je morala po kaotičnem dnevu in s tišino tudi osebni preizkušnji od boja za 50 tisoč evrov posloviti Jerneja Trofenik Dimnik. Z njo smo ose pogovarjali o favoritih, trenutni situaciji in o izzivu, ki je bil za njo usoden. Kaj nam je povedala?

Meseca maja se je predvajanje oddaje prekinilo. Je bilo zato kaj težje skrivati, kakšna je bila vaša končna uvrstitev? 

Dokler smo bili doma lepo v karanteni, s tem ni bilo nekih težav. Potem pa ko so nas spustili ven in te ljudje srečujejo, te itak vsak vpraša kdo je zmagal. S časoma se navadiš in že avtomatski odgovor je ˝ne povem˝

Čeprav je Jerneja tako s svojo samozavestjo kot tudi znanjem velja za favoritinjo, se je morala v četrtek od kuharskega šova posloviti. Preberite, kaj je šlo narobe >>KLIKNITE TUKAJ<<.

Kaj je šlo v izločitveni oddaji narobe? Kaj bi naredili drugače? 

Vse je šlo narobe. Pritiski so ogromni, TOP 7  smo in tam stojiš nasproti Žanu kot vodja skupine, že to je pritisk, kaj šele biti 1 uro tiho. Zame je to rekord. Jaz sem tiho samo, ko spim, pa še takrat kaj povem (pravi mož).

To oddajo res nisem bila zbrana, ni bil moj dan, živčki so delali na polno, potem pa še tak izziv da sem bla še bolj živčna, pa še sodniki te gledajo iz balkona in si še pod tem stresom. Pravi recept za neuspeh. Če danes pogledam nazaj, bi si vsekakor vzela pol minute pavze, zadihala in se probala umirit pa začeti bolj zbrano.

Kdo je vaš favorit, za koga mislite, da mu bo v kulinaričnem svetu uspelo tudi izven same oddaje?

Favorit je definitivno Žan, zaradi tega, kar je do zdaj pokazal. To sem tudi že večkrat povedla. Vseeno pa stiskam pesti za Kajo J. in Žiga. Kdo pa bo MasterChef znal najbolj izkoristil ... pa mislim, da zna to dobro uspet Izi in Tanji, čeprav moram rečti, da je tudi meni tale oddaja prinesla kar nekaj novih izzivov in posla. Po vsem kar vidim, pa je največji preboj naredil Miha.

Kateri je bil vaš najljubši izziv in katera situacija v oddaji najtežja?

Definitivno je bil moj najljubši izziv torta, najbolj zabaven pa grmada. Joj, kako smo se mi zabavali tisto oddajo. Pojma nismo meli kaj počnemo, jaz za grmado še v življenju slišala nisem, ampak nam je bilo tako fajn, da smo v tistih 10 minutah sploh uspeli kaj dati na krožnik.

Najtežji… hmmm, verjetno tale zadnji. Res nisem bila zbrana, bila sem živčna in vse je šlo narobe. 

Jerneja Trofenik Dimnik foto: Promocijski material

Kateri nasvet sodnikov si boste najbolj zapomnili?

Oh, teh je kar nekaj. Marsikaj sem se naučila, sploh pa to, da slivove potice ni mogoče speči v 45 minutah.Drugače pa si bom za vedno zapomnila, kakšen mora bit raviol.

Kako ste preživeli zadnje mesece? Je bilo shajanje s koronavirusom težko?

Tale koronavirus je že … bom raje tiho.


Ni lahko. Letošnji tekmovalci nismo mogli izkoristit vsega kar nam je MasterChef ponudil. Odpadli so razni sejmi, dogodki, skoraj ničesar se nismo mogli udeležit, saj nas je skoz zafrknila tale korona.

Tako, da vsak se je moral znajti po svoje. Jaz sem ogromno truda vlagala v nove recepte, novo ponudbo … Imeli smo v planu kar nekaj projektov, ki so bili vezani na spomladanski in jesenski čas, ko pa je vedno posegla vmes korona in je vse skupaj padlo v vodo. Tudi na poslu se pozna, ker smo v veliki meri odvisni od gostinske dejavnosti, tako da ni praznovanj, ni dogodkov in tako je potrebno iskat nove ideje in izzive. Vseeno grizem naprej in nekak mi uspeva peljat tole tortopekarstvo proti cilju. Upam, da mi po novem letu uspe vsaj delavnice speljati.

Masterchef 2020, Jerneja Trofenik foto: Tomo Jeseničnik/POP TV

Je situacija vplivala na vaše življenje?

Vsekakor vpliva na življenje, sploh če si v dejavnosti katera je pod koronaukrepi. Treba je stisnit in kot sem že rekla iskat nove poslovne ideje in izzive, da ostaneš z glavo nad vodo in preživiš. Vsekakor pa upam, da bo tega čimprej konec in da začnemo normalno delat.

Kakšni so vaši načrti za naprej? Kulinarika, kariera v svetu zabave, morda kaj drugega?

Načrti so takšni, kot so bili pred Masterchefom. Sledit svojim sanjam o svoji butični slaščičarni v Sloveniji. Izpeljat projekte katere imam v planu in naredit svojo znamko.

Cilje imam tudi v kulinariki, vendar pa ker so taki časi puščam te ideje bolj za 'pokorona' času. Rada pa bi pobližje predstavila Sloveniji našo Prleško, lokalno kulinariko, na bolj tradicionalen način.

O svetu zabave, zaenkrat ne razmišljam ampak nikoli se ne ve, če pade kakšna dobra ideja . Mogoče pa kdaj kak Keeping up with the Jerneja show (smeh). 'Madocna, tole pa ni slaba ideja ...'

prejšnji članek
To je skupina, ki je trenutno celo bolj priljubljena kot Justin Bieber
Moda&Lepota
To je skupina, ki je trenutno celo bolj priljubljena kot Justin Bieber
naslednji članek
Je Anna Paynich razkrila lastne erotične užitke?
Svet slavnih
Je Anna Paynich razkrila lastne erotične užitke?
#obraziavenija
obraziavenija