900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Za Covidom zbolel še en znani Slovenec

28. 10. 2020; 05.25
Avtor: K.M.
Taiji Tokuhisa

»Ključ za izhod v sili, gumb za SOS, ki odpre vrata, in moderator – to so tri varovala, ki bi morala biti v vsaki sobi pobega,« pravi Taiji Tokuhisa. foto: Mateja J. Potočnik

S svojo zgodbo in izkušnjo želi pomagati.

Na družbenem omrežju se je oglasil slovenski voditelj, manekenk in poslovnež Taiji Tokuhisa, ki je potrdil, da je zbolel za novo koronavirusno boleznijo Covid-19. Svojo izkušnjo je opisal, ker želi, po lastnih besedah, predvsem pomagati.

"21. 10. sem začutil rahlo nelagoden občutek v mišicah hrbta, misleč, da sem presedel preveč ur za računalnikom in temu nisem dajal velikega pomena. Utrujenost se je stopnjevala, proti večeru me je začelo mraziti in nobena deka in termofor me ni pogrel. Takoj sem aktiviral termometer, ki je najprej pokazal 36.8°C, a že čez dve uri visoko 38.5°C temperaturo. Vročini se je pridružil še izredno močan glavobol, sledila je neprespana težka noč, ter nato še neprespan naslednji dan, kljub temu da je aspirin ublažil glavobol. Do večera se je vročina spustila na 37.5°C," je zapisal na družbenem omrežju. Dodal je še, da je tretji dan opazil, da nekaj ni v redu z njegovim občutkom za vonj. Datum za test je dobil šele včeraj, 27. oktobra. "Bris so mi vzeli v zavetju toplega avtomobila, skozi okno, hitro in nežno, zaradi strokovnosti in prijaznosti je bilo vse dobro narejeno. Jemanje brisa ni bolelo, niti oko se mi ni zasolzilo, tako da lahko samo pohvalim to izkušnjo. Danes, 28. 10., sem prejel klic in sporočili so mi, da je bil Covid-19 bris pozitiven. Rezultat, ki sem ga nekako pričakoval, saj do sedaj nikoli nisem zbolel v jesenskih mesecih," še pojasnjuje. 

Na koncu je še dodal, da je vse od februarja upošteval priporočila, a da je virus vseeno našel pot do njega in zaključil: "Žal se še vedno veliko ljudi obnaša kot da virusa ni in ta brezskrbnost in aroganca je tisto kar ta virus obožuje in se zato tako hitro širi. Na srečo sem virus prebolel brez težjih posledic in v zavetju toplega doma. Luksuz, ki ga marsikdo ne bo imel, zato pamet v roke, pazite nase in vse, ki jih imate radi."

Celotno zgodbo si lahko preberete spodaj, oziroma TUKAJ, če vam besedila ne prikaže. 

Preberite še: Jurij Zrnec iskreno o počutju po prebolenem Covidu-19 KLINITE >>TUKAJ<<. 

prejšnji članek
Žiga (MasterChef) si je sestavine za kosilo nabral kar sam
Resničnostni šovi
Žiga (MasterChef) si je sestavine za kosilo nabral kar sam
naslednji članek
Krešo (Šverc komerc) delno pokazal hči
Svet slavnih
Krešo (Šverc komerc) delno pokazal hči