marijan smode 1 Dobra karma

60 let Marijana Smodeta: zagrenjen le zaradi ...

zan spela1 Svet24.si

Osupljiva življenjska pot zmagovalca MasterChefa ...

bandelli pl Reporter.si

»Golazen!«: Bandelli besnel nad desnico, nato se...

frizerski salon, rim, razkuževanje Svet24.si

Gospodarstvo na tnalu: še več ukrepov ali ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Sumi, da je Gantarjev mega razpis za hitre teste ...

Tadej Dejvi Hrušovar Odkrito.si

Umrl je Tadej Dejvi Hrušovar

mikalvž 2 Odkrito.si

EKSKLUZIVNO: Sporočilo Sv. Miklavža

Martina Ipša se spopada z anksioznostjo
| J.K.

Martina Ipša se spopada z anksioznostjo

Martina Ipša, Mediaspeed

Komedijantka Martina Ipša je sklenila spregovoriti o težavi, ki je postala v času pandemije novega koronavirusa tako izrazita, da je poiskala pomoč.

Martina Ipša je simpatična komediantka, ki s svojim humorjem že vrsto let skrbi za smeh in dobro voljo svoje zveste publike. A tudi vedre posameznike lahko objame tesnoba, zlasti v teh časih, ko se težave kopičijo s takšno težo, da le stežka gledamo na svet v pozitivni luči. Tudi Martino so občutki tesnobe objeli s tašno silovitostjo, da so močno okrnili kvaliteto njenega življenja.

Čeprav ji o osebni težavi ni prijetno govoriti, je v duhu osveščanja sklenila, da razkrije, kaj se ji dogaja, saj bo morda s tem pomagala vsem tistim, ki se spopadajo s podobnimi simptomi. Pomembno je namreč, da poiščete pomoč, kar je bilo Martini pravzaprav najtežje, saj je bila vajena, da je vse življenjske neprijetnosti doslej reševala sama.

Foto: Revija Zvezde Lady - Martina Ipša

»Najhujši del je bil zame priznati, da nisem ok. Za to sem potrebovala več kot šest mesecev. To mi je bilo najtežje, ker kako jaz tega nisem zmogla rešiti sama - kaj kompliciram, kaj pa mi je, zakaj tega ne rešim? In to je neumno. Ni potrebno, da vse rešimo sami. Zato zdaj govorim o tem, ker je takšno obdobje, da pridejo slabi dnevi in slabi trenutki … Te situacije ni lahko zanikati, pa ni pomembno v kaj verjamete. Ta situacija je težka za vse. In če se je treba s kom pogovoriti, dajmo se pogovoriti. Če je potrebno poiskati pomoč, dajmo si poiskati pomoč. Ker vse to moramo prestati fizično in psihično. Zato zdaj o tem tudi govorim. Vem, da se na ta način sedaj izpostavljam, ampak če lahko s tem komu kaj pomagam, mi je popolnoma vseeno, kaj si drugi mislijo. Če lahko komurkoli kaj olajšam s svojo osebno zgodbo, pa dajmo,« je bila iskrena Martina, katere pripoved o težavah z anksioznostjo lahko v celoti prisluhnete na sledeči povezavi.