Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Iza (MasterChef): Ne popuščam, a sem hkrati tudi realna

30. 10. 2020; 09.00
Avtor: K.M.
IZA LOGAR na crnem 7

Masterchef Slovenija foto: Tomo Jeseničnik

Preverite, kaj nam je po izpadu iz kuharskega šova MasterChef zaupala Iza, kaj je šlo med kuhanjem, ki jo je stalo polfinala, narobe in kdo je njen favorit ...

Meseca maja se je predvajanje oddaje prekinilo. Je bilo zato kaj težje skrivati, kakšna je bila vaša končna uvrstitev?


Skrivanje vsebine mi ni predstavljalo nekega posebnega problema, saj tudi sama kot gledalka ne bi želela vnaprej vedeti, kaj bi se zgodilo, ker potem ni napeto. Vsekakor je bilo ogromno spraševanja, kdo je zmagal v Masterchefu še posebej s strani otrok, ampak za nasmešek in »ne povem« ti nihče ne more zameriti.

Kaj je šlo v izločitveni oddaji narobe? Kaj bi naredili drugače?


Peka marmornega kolača je potekala sprva dokaj zbrano in olje je bilo vsekakor v planu, saj sem se tudi sama spomnila, kako ga je moja mama vedno dodajala v maso, ko je doma pekla marmorni kolač. Ko sem po odštevanju stekla v trgovino po sestavine, sem si dodatno vzela še eno plastenko olja, ker nisem bila prepričana katero olje imam v osnovnem asortimaju (olivnega namreč ne bi mogla uporabit). Ker so bile jedi na izzivu dokaj preproste, sem nekako predvidevala, da sodniki želijo, da pokažemo nekaj več kreativnosti, zato sem si zamislila, da bi svojemu kolaču spremenila barvo. Marmorni kolač je ponavadi bele/rumene in rjave barve, jaz pa sem si zamislila belo roza kombinacijo. Ko sem razmišljala o roza barvi, sem se najprej spomnila na jagode in maline ter vzela prve, ki so mi prišle pod roko. Že same mase sem se lotila povsem napačno, ker sem delala vsako v svoji posodi, sploh pa jagode niso bile dobra izbira, povrh vsega pa sem zaradi stresa še pozabila uporabiti olje, ki me je čakalo na pultu. Ko me je Bine spraševal po sestavinah in sva ugotovila, da manjka maščoba, se mi je vse sesulo, saj sem vedela, da tudi, če začnem znova, ne bo dovolj časa, da bi se kolač spekel do konca. V tem trenutku sem se zavedala, da sem naredilo dve zelo hudi napaki, ki jih bom težko popravila in bolj kot sem razmišljala o pripravi nove mase, zraven pa gledala na uro, bolj mi je bilo jasno, da mi ne bo uspelo. Čeprav sem oseba, ki ne popušča in borba do konca, sem hkrati tudi realna in rezultata sem se zelo dobro zavedala. Svojega krožnika takrat najraje sploh ne bi prinesla pred sodnike, ker sem vedela, da gre za totalno polomijo, ampak vsak mora znat prisluhnit resnici, čeprav kruti.

Masterchef 2020, Iza Logar foto: Tomo Jeseničnik/POP TV

Kdo je vaš favorit, za koga mislite, da mu bo v kulinaričnem svetu uspelo tudi izven same oddaje?


Moj favorit je Kaja Balentič, ker je mlada, kreativna, zagnana in polna energije, njeno znanje in tehnike so zelo dovršene, nima dlake na jeziku in punca res zna kuhat. Prav z užitkom jo je gledat pri kuhanju, ker se vidi ta njena strast in uživanje med pripravo jedi. Če se bo podala v kulinarične vode, sem prepričana, da se ji bodo vrata odprla v vse smeri.

Kateri je bil vaš najljubši izziv in katera situacija v oddaji najtežja?
Moj najljubši izzivi so bili skupinski, še posebej zadnji, kjer smo se lahko malo bolj sprostili, ker se je vse skupaj odvijalo kot neka igra. Dober skupinski duh je ključen, za premagovane stresa in drugih ovir. Najtežja pa mi je bila naloga, ko sem bila na skrivni misiji, saj sem imela poleg sebe dokaj zahtevne karakterje, ki jih je bilo skoraj nemogoče spreobrnit.

V sami oddaji je bilo nekaj napetosti med tekmovalci, kar je sicer običajen pojav. V kakšnem odnosu ste vi zdaj z nekdanjimi sotekmovalci?
Z nekaterimi sem ohranila precej tesne stike in še danes skupaj ustvarjamo, sklepetamo, žuramo in načrtujemo, kar se načrtovati da v teh »korona« časih. Najbolj sem se povezala z Evo, s katero sva posebno vez ustvarili že prvi dan srečanja. Obe sva mladi, polni idej in energije. Kadar se dobiva, greva vedno na kakšen hribček, potem pa kuhava kosilo. Zelo dobro sem se ujela tudi z Mojco in Petrom, s katerima se večkrat dobimo in kuhamo ob kozarcu dobrega vina. V njuni družbi resnično uživam, ker je vedno polno smeha, oba imata smisel za humor, vsi trije smo blazno »glasni« in včasih komaj preglasimo drug drugega hehe. Z Mojco sem se med snemanjem oddaje imela priložnost bolje spoznat, ker sva bili cimri. Veliko me je naučila o čilijih in njenih božanskih pekočih omakah Pekočko, ki so postale MUST na mojih poličkah v hladilniku. Obiskala sem tudi njen prečudovit vrt čilijev, kjer je nastalo tudi božansko kosilo. Skratka z Masterchefovci se vedno rada dobim, ker vem, da bomo sigurno tudi kaj dobrega pojedli!

Kateri nasvet sodnikov si boste najbolj zapomnili?
Težko bi rekla, da si bom katerega še posebej zapomnila, ker se mi zdi, da so prav vsi poseben del te izkušnje, od katere sem odnesla res ogromno. Zelo pomembno pa se mi zdi poudarjanje s strani sodnikov, da je vsaka minuta odločilna in da je borba do konca bistvenega pomena. To lahko prenesemo tudi v vsakdanje življenje, ko smo tik pred tem, da obupamo, ampak zdržimo do konca. Odločitev za vstop v oddajo je bila ena boljših odločitev v življenju in res bi se tepla po glavi, če bi se premislila.

Kakšni so vaši načrti za naprej? Kulinarika, kariera v svetu zabave, morda kaj drugega?
Moji plani so še vedno usmerjeni v moje delo na področju fitnesa in prehrane z nekoliko bolj razširjeno ponudbo mojih storitev. Zaradi trenutnih razmer sicer nekatere stvari še stojijo, ampak čakajo na uresničitev takoj, ko bo mogoče. V planu imam izvesti kuharske delavnice na temo zdravih obrokov in pripravo obrokov za sabo. Začela sem tudi že s cateringom in kuhanjem na domu za manjše število ljudi, kar bo vsekakor uresničevala še naprej. Predvsem si želim uresničit čim več dogodkov, na katerih bi združevala rekreacijo in kulinariko. Nekaj uspešnih projektov je že za mano in upam, da se spomladi spet vračamo v normalno družabno življenje. Šport je bil vedno del mene in prav tako hrana, kombinacija obeh pa je prava sreča!

prejšnji članek
Martina Ipša se spopada z anksioznostjo
Svet slavnih
Martina Ipša se spopada z anksioznostjo
naslednji članek
Za osnovnošolce tudi prihodnji teden počitnice
Zdravje
Za osnovnošolce tudi prihodnji teden počitnice
#nasazenazenska
nasazenazenska