mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Umrl je Sean Connery

31. 10. 2020; 01.35
Avtor: K.M./V.M.
sean-connery

Sean Connery foto: arhiv Reporterja

V 90-letu starosti se je poslovil legendarni igralec Sean Connery.

Umrl je škotski igralec Sir Sean Connery, najbolj znan po vlogi legendarnega Jamesa Bonda. Žalostno vest je potrdila tudi njegova družina. Igralec naj bi umrl med spanjem na Bahamih, slabšega zdravstvenega stanja pa naj bi bil že nekaj časa. 

V mesecu avgustu je dopolnil 90. let, tri mesece kasneje se je za vedno poslovil. Leta 1988 je prejel nagrado oskar za najboljšega stranskega igralca v filmu Nedotakljivi. Kraljica Elizabeta druga mu je leta 2000 nadela naziv viteza, tri leta kasneje pa je legendarni igralec posnel še svoj zadnji film Družba pravih gospodov. S prvo ženo, igralko Deiane Cilento, je imel enega sina, igralca Jasona Conneryja.

"Morda nisem najboljši igralec, še slabši pa bi bil, če bi počel kaj drugega," je dejal ob neki priložnosti.

Verjetno najslavnejši škotski igralec se je rodil v Edinburghu v delavski družini. Pri 23 letih se je v izbiri med igralstvom in profesionalnim nogometom odločil za prvo možnost, za kar je kasneje dejal, da je bila ena njegovih pametnejših odločitev. Pred tem je opravljal več različnih del, med drugim je dostavljal mleko in vozil tovornjak.

Prvo večjo vlogo je odigral v filmu No Road Back režiserja Montgomeryja Tullyja iz leta 1957, temu pa so sledili številni nastopi tako v filmih za veliko platno kot v televizijskih serijah in filmih, denimo leta 1961 v Macbethu in Ani Karenini. Pravi preboj mu je leto kasneje prinesla vloga Jamesa Bonda v filmu Dr. No Terencea Younga.

Izmišljenega tajnega agenta je interpretiral v še šestih filmih franšize, ki še ni končana: Iz Rusije z ljubeznijo (1963), Goldfinger (1964), Operacija Grom (1965), Le dvakrat živiš (1967), Diamanti so večni (1971) ter Nikoli ne reci nikoli več (1983).

prejšnji članek
Angelika dvigne razpoloženje
Zdravje
Angelika dvigne razpoloženje
naslednji članek
Zeleni gin&tonik za najbolj strašno noč v letu
Kulinarika
Zeleni gin&tonik za najbolj strašno noč v letu