kolo, kolesar, tovornjak, splošna, simbolična Svet24.si

Groza na Glavarjevi cesti v Komendi

foto Monika Vranič 2 Svet24.si

FOTO: 25-letna Monika odšla peš od doma in ...

hitri test, keele, študenti Svet24.si

V študentsko leto s pogojem PCT

karl erjavec pl 5 Reporter.si

Erjavec za uničenje Desusa krivi poslance, ...

matej tonin oklepnik tank tw mors Necenzurirano

Od ZDA za 30 milijonov kupili oklepnike, ki so ...

uroš-bilban, ljubezen-po-domače Njena.si

Uroš iz Ljubezen po domače: Nisem tak, kot sem ...

sveca Ekipa24.si

Tragično: v grozljivi prometni nesreči je ...

Darja Gajšek z možem gradi nov dom
| Zvezde Lady

Darja Gajšek z možem gradi nov dom

Darja Gajšek, splet

Televizijska voditeljica in pevka Darja Gajšek je sredi novega projekta, ob katerem si tudi sama rada zaviha rokave. Z možem Alenom Jankovićem sta namreč od njegovih staršev podedovala hišo, v kateri si bosta zdaj uredila svoj dom. Pot do tja pa je še precej dolga.

Hiša je sicer v zelo surovem stanju. Dobri dve leti sva porabila, da sva zbrala in uredila vse potrebne dokumente in načrte o obnovi in dokončanju hiše. Ravno pred kratkim sva prejela vse potrebno za to, da lahko začnemo delati,« pojasnjuje Darja Gajšek. In medtem ko za vse načrte skrbi arhitekturni biro, je dizajn hiše skupek njunih želja. »Zelo pomembno je, da vsak od naju v hišo vloži svojo energijo, svoje želje, da se bo lahko potem v njej počutil dobro. Okostje hiše stoji, zato nas čakajo gradbena dela v notranjosti, vse od začetka. Oba prisegava na minimalističen in zelo čist slog, čiste linije in vnos naravnih materialov. Všeč so nama kamen, les in kovina.« Je pa to tudi velik izziv. »Toliko nekih vprašanj, klicev, dvomov, usklajevanj želja in realnosti. Nisva si predstavljala, kaj natančno gradnja potegne za seboj. Hvala bogu nas je ravno nekaj prijateljev v podobnih položajih, tako da si med seboj izmenjujemo veliko mnenj, nasvetov in priporočil. Morda bo največji izziv izbrati primerne izvajalce del. Tukaj se najpogosteje ustavimo, ko s prijatelji govorimo o gradnji.«

Foto: osebni arhiv - Darja Gajšek ureja nov dom

Čeprav se takšnega projekta lotevata prvič, Darjo te stvari zanimajo že skoraj od otroštva. »Ko sem imela deset let, sem bila zelo vpeta v gradnjo naše takratne hiše. Morda je iz tega zraslo zanimanje za materiale po delih gradnje. Zelo me zanimajo podrobnosti gradnje: kako postaviti stene, kakšno mora biti okno, kako položiti ploščice, predvsem pa me zanima tudi notranji dizajn, oprema. Sama sem zagovornica tega, da mora vsak, ki bo v domu živel, nekako pri sebi narediti pregled, kaj je zanj najboljše. Ema ima dobra tri leta, doma imamo tudi muco, želimo si še kužka v novi hiši. Torej vsi pogoji za to, da kakšen del dnevne sobe raztrgamo, polijemo ali pobarvamo, so zagotovljeni. In primerno temu bomo izbirali tudi notranji material: vzdržljiv, popravljiv ali nadomestljiv.« Sami so se že lotili pospravljanja stare šare, ki se je skozi leta nabrala v hiši. »Zdaj bomo večje gradbene posege v prostor raje prepustili mojstrom. Zagotovo pa bomo tudi mi poprijeli za delo, če bo treba prinesti kakšen material ali pridnim delavcem skuhati malico in kavo, da bo delo steklo lažje. Je pa res, da prihajam s kmetije, zato so mi tudi težja opravila čisto pisana na kožo. Ni problem poprijeti za katero koli delo, naj bo to kopanje zemlje, prenašanje zidakov, barvanje ali samo kuhanje. Res se veselim trenutka, ko bo na hiški zabrnelo in se bo delo začelo v polni meri. Vsi pa komaj čakamo trenutek, ko bomo v kuhinji skuhali prvo kavo. Takrat povabim nanjo še vas,« nam obljubi simpatična Darja.