ženska misli Dobra karma

Covid-19 in popoln vodič po vitaminu D

nina puslar 2 Svet24.si

Nina je bila vedno bolj skromne narave

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Janše ne bodo pokopali ne Kučan ne Golobič ne ...

covid-19 cepivo Svet24.si

Prioritetna lista cepljenja: najprej bi cepili v ...

Logar-1 Necenzurirano

Državnega denarja za podjetja ni, za projekt ...

jurij-toločko, margo Odkrito.si

Igralec se je poročil s seks lutko

Ana Lu Lamut Njena.si

Najini mostovi: 'Klaro' razveselili oboževalci ...

Kraljica Elizabeta in princ Filip poročena če 73 let
| K.M.

Kraljica Elizabeta in princ Filip poročena če 73 let

V dobrem in slabem, skozi dolgo in bogato življenje sta kraljica Elizabeta in princ Philip ohranila svojo srečo v dvoje., Profimedia

94-letna kraljica in 99-letni vojvoda Edinburški sta se spoznala, ko je bila današnja britanska kraljica stara 13 let, poročila sta se, ko je bila stara 21 let.

Danes mineva 73 let od poroke najbolj prepoznavne in vplivne kraljice na svetu. Kraljevi par je to obletnico obeležil z objavo skupne fotografije, na kateri občudujeta številne voščilnice in čestitke, ki sta jih prejela ob svojem 'poročnem prazniku'. Princ Filip v rokah drži voščilnico, ki so jima jo pripravili pravnuki, otroci Williama in Kate, George, Charlotte in Louis.

Foto: splet - Britanska kraljica Elizabeta II in princ Filip, ko še nista bila poročena

Kraljica Elizabeta in princ Filip sta se uradno spoznala, ko je bila kraljica stara 13 let, Filip pa 18. Sicer pa sta močno sorodstveno povezana, saj sta oba potomca kraljice Viktorije, sorodstvene vezi pa imata tudi po danski strani Filipove družine. Pred poroko je Filip moral zamenjati vero in se iz grške protestantske vere spreobrniti v angleško, opustiti pa je moral tudi vse grške in danske kraljeve nazive. Hkrati je prevzel tudi angleški priimek po materi strani družine Mountbatten. Ker se je poroka zgodila kmalu po drugi svetovni vojni, na obred niso bili povabljeni nemški predstavniki, kar je pomenilo, da na poroki ni bilo niti Filipovih sester, ki so bile že poročene z nemškimi princi.