ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Borisov zabaven sprehod po zakulisju Najinih mostov

24. 11. 2020; 08.00
Avtor: Vesna Meško
1_Jernej Kuntner

Jernej Kuntner foto: Ksaver Šinkar

Dragi ljubitelji serije Najini mostovi, ste za hiter skok v zakulisje Valerijine kavarne? Igralec Jernej Kuntner nam je zaupal nekaj zanimivosti iz snemanja in razkril, kako je z idejami, ki so se porodile v kavarni, obogatil lik poslanca in vinarja Borisa Juga.

Gledališki in televizijski igralec Jernej Kuntner je na družbenem omrežju svojim prijateljem ponudil vpogled v zakulisje kavarne in tako pokazal, kako je snemalni prostor videti, ko ga zapolnjujejo člani snemalne ekipe. Pa smo ga pocukali za rokav, da nam pove kaj več, pri ustvarjanju serije se zagotovo pripeti veliko zanimivosti, ki jih gledalci ne vidimo.

Jernej je o seriji Najini mostovi z veseljem poklepetal, kako le ne, ko pa ima na ustvarjaje tako lepe spomine. Teh je pravzaprav toliko, da si vse peripetije kar težko zapomni - tudi zaradi tega, ker kot pravi, tako pogosto kaj ušpiči.

Jernej Kuntner vedno kaj ušpiči. foto: Osebni arhiv

»Če se malo pošalim, bi rekel, da sem za anekdote bolj kreator kot pomnilnik. Sem bolj slab v pomnjenju dogodkov, mogoče zaradi tega, ker se mi vedno kaj in kje zgodi. Tega je res veliko. Bolj si zapomnijo drugi kolegi ali ljudje okoli mene in me spominjajo na ta in oni dogodek. Vedno kaj ušpičim oziroma sem vedno gonilo ali vsaj v gonilu ustvarjanja šal,« pokima igralec, ki se je na naše prigovarjanje smeje se spomnil utrinka iz kavarne, ko so se skupaj z igralsko ekipo vedli tako otroško razposajeno, da so razjezili vodjo snemanja. 

»Spomnim se, da je bila bolj množična scena, bilo je proti koncu snemanja serije in skoraj vsi smo bili zbrani. Tam v kavarni sem imel, Boris Jug, nek govor in smo se ves čas nekaj smejali in se tako zelo hihitali, da je moral vodja snemanja kar povzdigniti glas in nas kot majhne otročke pomiriti oz. kar nadreti.« 

Pa je pomagalo? »Ja, smo obmolknili. A samo za nekaj časa,« se smeji Jernej, ko se mu utrne misel, da se je prav v kavarni rodila njegova gesta, s katero je obogatil lik Borisa Juga. Saj poznate Borisove simpatične kretnje z rokami, s katerimi tehta svoje odločitve, kajne? Poleg tega trika, kot ga imenuje sam, se je v kavarnici rodil tudi pijanski govorni tik.  

Boris Jug foto: POP TV

»Veste, kajne, kako nekako pride Boris večkrat v kavarno utopiti žalost, da se milo izrazim. No, po domače povedano, pride se tu pa tam napiti in tako se je spontano zgodilo, da sem uvedel tako imenovani 'pijanski ne, ne, ne'. Namreč, Boris se, recimo, nekaj ne strinja in potem pride v tekstu na vrsto njegovo zanikanje in seveda potem tako, bolj omotično, pijano, reče: 'Ne, ne, ne',« pojasni Jernej in doda, da ga je pri tej zamisli s smehom močno spodbujala soigralka Saša Pavlin Stošič, ki v seriji upodablja zapeljivo Suzano. 

»Anekdot in zanimivosti iz snemanja je bilo seveda še več, a veste, moja glava je verjetno naravnana 'samo naprej' in ne nazaj, tako da že kreiram nove dogodke in smešnice,« zaključi klepet prijeten sogovornik.

Morda vas zanima še:

S Heleno Peršuh smo poklepetali o priljubljenem liku Ksenije Jug, ki se vam je tako zelo prikupil med spremljanjem serije Najini mostovi. Skromna igralka je radostna, ker ste prepoznali globino njene upodobitve: 'Samo tako je moj trud osmišljen in nagrajen.'

prejšnji članek
Kaj je Boštjan Gorenc Pižama skril pred kamero?
Svet slavnih
Kaj je Boštjan Gorenc Pižama skril pred kamero?
naslednji članek
Ljubezen po domače: Kaj se po šovu dogaja z Lilijo?
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Kaj se po šovu dogaja z Lilijo?