kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Nataša Gorenc: Šport daje otrokom disciplino

26. 11. 2020; 10.00
Avtor: J.K.
natasa gorenc

Nataša Gorenc foto: Revija Zvezde

Nataša Gorenc je zaskrbljena nad odsotnostjo gibanja otrok v času šolanja od doma. Mnogo otrok je opustilo sleherno gibanje, sledila je verižna reakcija.

Osebna trenerka Nataša Gorenc je izrazila zaskrbljenost nad trenutno generacijo otrok. Izvedela je namreč, da v času šolanja od doma ure telovadbe ne potekajo povsod tako, kot pri njenem sinu, ki skupaj z učiteljem prek kamere izvaja treninge za celotno telo. Učitelji namreč zgolj podajo navodila, ne preverjajo pa ali je naloga opravljena. Posledica slednjega je seveda to, da se večina otrok namesto v naravo sprehodi zgolj do elektronske naprave. »Prosto po Prešernu! Računalnik in telefon vabita ...« je razočarana Nataša.

Nataša Gorenc foto: osebni arhiv

»Vemo, da je zaradi situacije, v kateri smo se znašli, ogromno otrok prenehalo telovadit in se celo ukvarjati s športom, ki so ga trenirali. Prisiljeni so bili pač začeti spuščati treninge. In potem pride do verižne reakcije! Odsotnost gibanja vpliva na njihovo psiho, polenijo se, nimajo prave volje, zredijo se in začnejo izgubljati na samozavesti in storilnosti! Padejo v nek začaran krog, slabih navad in odnosov! Vse to vpliva na njihovo samopodobo, začnejo se dokazovati drugje – tam, kjer se ne bi smeli! Vemo tudi, da se današnji otroci niso navajeni boriti, kot smo se mi včasih. Zato je šport tisti, ki jim daje disciplino. Občutek varnost. Nadzor nad svojim telesom, mislimi in posledično dejanji,« razmišlja Nataša v zapisu na družbenem omrežju in dodaja, da je stanje še bolj resno pri tistih otrocih, ki se že poprej niso gibali.

Kakšno pa je stanje pri vaši mladini? Tudi vi opažate posledice izostankov športnih dejavnosti? Gibanje je sila pomembno tako za vzdrževanje telesne pripravljenosti, kot ohranjanje stabilnosti duha. Bodite zgled svojim otrokom, spodbudite jih k dnevni telovadbi. Skupaj naredite nekaj dobrega za zdravje, ne zatekajte se k popuščanju, saj to vam in vašim otrokom ne bo prineslo nič dobrega. Čas je za akcijo! Še danes!

Ostanite zdravi!

prejšnji članek
Miša Molk razgalila grenka čustva
Svet slavnih
Miša Molk razgalila grenka čustva
naslednji članek
Solze v raju: Selim zmagovalec izbora Top model Turčije
Svet slavnih
Solze v raju: Selim zmagovalec izbora Top model Turčije