kranj, prometna-nesreča, avtobus
Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju trčil v kolesarko

gašper bedenčič
Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi številko osumljenega pobiralca provizij

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Rado Mulej v bolnišnici: 'To so moji bogovi'

27. 11. 2020; 09.00
Avtor: J.K.
rado mulej

Rado Mulej foto: Instagram

Rado okuša utrip med belimi bolnišničnimi zidovi, kjer se je znašel kot pacient. To, kar je spoznal v minulih dneh, ga je tako globoko presunilo, da je sklenil občutke in misli deliti z javnostjo.

Igralec, voditelji in stand up komik Rado Mulej se je spletni publiki javil iz Klinike za otorinolaringologijo, kamor je bil že pred dnevi sprejet zaradi delne pareze (ohromelosti) obraznega živca. Kot pojasnjuje, naj bi do težav prišlo zaradi njegovega prenapornega delovnega tempa. A pravzaprav to ni osrednja tema, s katero je želel nagovoriti spletne prijatelje. Njegove misli so namenjene zdravnikom, medicinskim sestram in bratom, reševalcem, kuharjem, čistilcem, razkuževalcem, prostovoljcem, skratka vsem, ki so del bolnišnične ekipe.

»Že nekaj dni skrbijo tudi zame in jih imam čast opazovati, doživljati - to, ljudje moji, je nadčloveško. Kakšen entuziazem, srčnost, nesebičnost, profesionalnost, brezpogojna pomoč ... Kaj jih poganja? Nič drugega, kot le skrb in želja po pomoči sočloveku. Od preobremenjenosti uničujejo svoja življenja, da rešujejo naša,« opisuje svoj pogled Rado in poudarja, da si za svojo požrtvovalnost zaslužijo veliko več kot mesečno plačo.

»Večino dneva se nesebično, požrtvovalno žrtvujejo in se izpostavljajo okužbi, za katero še ni zdravila in to zgolj za to, da pomagajo sočloveku - pregoreli, utrujeni, pa vendar z iskrenim nasmeškom na obrazu, le za to, da bo lažje nam. Polni so optimizma, prijetne tolažbe, srčnosti. Ko je pacientu najtežje, si vzamejo čas in te bodrijo, pozabavajo, z mislimi odpeljejo stran od bolečine. To so angeli. Kar se mene tiče, so to moji bogovi. Hvala vam in prosim sprejmite moj ponižen poklon.«

Morda vas zanima še:

Kaj vam za danes napovedujejo zvezde?

prejšnji članek
Sašo Avsenik med zvezde izlil čustva
Svet slavnih
Sašo Avsenik med zvezde izlil čustva
naslednji članek
Najini mostovi: 'Klaro' razveselili oboževalci serije
Svet slavnih
Najini mostovi: 'Klaro' razveselili oboževalci serije