milano, ulični prodajalec
Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

1709556859-172a8714-1709556621461
Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine "doping" za visoke dobičke zasebnikov.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igralec interpretiral bolečino slovesa

30. 11. 2020; 08.00
Avtor: V.M.
Blaž Setnikar

Blaž Setnikar foto: Primož Lavre

Igralec Blaž Setnikar se je poigral s svojo kreativnostjo in na kamero ujel interpretacijo Kosovelove poezije. Blaž si je izbral pesem Slovo, v katero je prepletena stiska in občutki sivine, ki nas obdajajo ravno v tem obdobju ...

Televizijski in gledališki igralec Blaž Setnikar, ki smo ga v vlogi Jana Droleta spremljali v seriji Reka ljubezni, je spletne zidove družbenih omrežij predramil s kapljico poezije Srečka Kosovela. V času, ko se izgubljamo v objavah razjarjenih misli, prinaša drobec umetnosti pravo osvežitev.

Kot nam je pojasnil, je interpretacijo pesmi Slovo izvedel, ko se je prebudil dan. »Zgodaj sem vstal, odšel v gozd - in posnel,« pove Blaž in nam zaupa nekaj besed o poeziji in pesmi, ki jo zlahka preslika v obdobje, ko nas objema sivina.

Blaž Setnikar foto: Primož Lavre

»Pesem spada v sklop poezije Srečka Kosovela, za katero igralci Prešernovega gledališča sami na domačem terenu snemamo njegove pesmi. Nekaj me jih je takoj pritegnilo; ta je preprosta, vendar nosi veliko bolečine, melanholije - ta pa v tem času gotovo pri marsikom prihrumi na površje.«

In kako sicer preživlja čase, ko je svet ustavil utečeno kolesje? »V zadnjem času sem spet malo bolj gospodar svojega urnika, saj smo delo, kar se ga je le dalo, prenesli na splet, seveda pa se kmalu vrnemo na odrske deske,« je optimističen Blaž, mi pa seveda stiskamo pesti, da bi se to lahko čim prej zgodilo.

prejšnji članek
Tako simpatična je Brendijeva hči in sestra Dejana Vunjaka
Svet slavnih
Tako simpatična je Brendijeva hči in sestra Dejana Vunjaka
naslednji članek
Ljubezen po domače: Jožica pred kamere s posebno nalogo?
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Jožica pred kamere s posebno nalogo?