hiša 5
Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto poplavljenih: »Cilj ni samo streha nad glavo«

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Voditeljica Lea razočarana v bolnišnici

3. 12. 2020; 09.00
Avtor: J.K.
lea mederal 1

lea mederal foto: oa

Lea Mederal javno opozarja na problem neustreznih pomožnih ležišč na oddelku pediatrične klinike. Kot glas staršev upa na spremembe, razmišlja celo o zbiranju prostovoljnih prispevkov …

Voditeljica Lea Mederal, ki je nedavno spregovorila o poporodni nočni mori in bitki za sinkovo zdravje, se je z malim Julijanom znova znašla med stenami bolnišnice. Tokrat zgolj za eno noč, ki pa je bila tako zelo neudobna, da je sklenila javno opozoriti na težavo, s katero se srečujejo vsi starši, ki skupaj z otroki bivajo na oddelku pediatrične klinike.

Zakaj natanko gre, Lea pojasnjuje v zapisu na družbenem omrežju: »Takšen raztegljiv stol dobiš, ko prideš z otrokom prespati na pulmo oddelek na Pediatrični kliniki. Presenečena in razočarana! Sama sem na takšnem ležišču hvala bogu spala le eno noč ... Kaj pa starši, ki na takšnem stolu spijo tudi po več tednov!? Meni to ni normalno, res ne,« razlaga voditeljica in nadaljuje, da so ji o težavi pisale številne mamice, ki so na takšnem ležišču prenočevale tudi med nosečnostjo.

Lea je na ležišče položila blazino, ki je precej izboljšala spanje. foto: Lea Mederal

»Pisali ste mi, da so takšni stoli "primerni za spanje" praktično v vseh bolnišnicah po Sloveniji in to že dolga leta... Vsi ste potožili, da so vas po parih dneh bolele vse kosti. Kaj bomo ukrenili? Kam gre ves denar v tej državi ... Res bi rada pomagala staršem. Zadevo bi lahko elegantno rešili, in sicer tako, da bi na stole položili 5 cm debelo blazino in stol bi bil dosti bolj udoben in primeren na spanje. Jaz sem imela sabo modro blazino, ki stane celih 35 eur. Je res težko kupiti takšne blazine in jih dati na te stole?« se sprašuje Lea, ki razmišlja, da bi organizirala prostovoljno zbiranje prispevkov za izboljšanje ležišč.

Mlada mamica je sicer razočarana zgolj nad ležišči, medtem ko je izkušnjo z osebjem javno pohvalila: »Poklon in pohvale vsem sestram na pulmo oddelku. Angeli ste, ki bi morali biti za svoje delo dosti bolj cenjeni in plačani.«

Morda vas zanima še:

Kaj vam za danes napovedujejo zvezde?

prejšnji članek
Zakaj kalcij kar kliče po D3 in K2?
Zdravje
Zakaj kalcij kar kliče po D3 in K2?
naslednji članek
Umrl dedek igralke Ajde Smrekar
Svet slavnih
Umrl dedek igralke Ajde Smrekar
#nasazenazenska
nasazenazenska