Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Trend leta 2020: Slovenski glasbeniki z božičnimi pesmimi

4. 12. 2020; 08.00
Avtor: K.M.
Nika Zorjan, Žiga Deršek, Špela Grošelj

Nika Zorjan, Žiga Deršek, Špela Grošelj foto: Promocijski material

Številni slovenski glasbeniki so letošnji december izkoristili za nekaj pozitivne energije, saj so številni že izdali svoje prve božične pesmi.

Dolgoletno željo si je tako izpolnila pevka Nika Zorjan, ki decembra tudi praznuje, saj je po nekaj priredbah izdala svoj prvi božični komad Poljubi me na božič. 

"Ko gre za december in vse praznike, povezane z njim, priznam, sem malce "pocukrana". Obožujem vse, kar je stereotipno božičnega. Romantične filme, božično glasbo, rdečo barvo, družinske večere. Sem nepoboljšljivi romantik. Poljubi me na božič je pisana meni na kožo, je igriva, simatična, pozitivna zgodba. Melodija gre hitro v uho, pesem pa ima malce drugačno zvočno podobo, kot smo jih sicer vajeni v tovrstnih skladbah. Takoj sem se zaljubila vanjo," nam je o pesmi zaupala Nika. 

Božično pesem je izdal tudi polfinalist kuharskega šova MasterChef in voditelj Žiga Deršek. "Božič je nekaj veselega, mirnega, sproščenega ... ob tem optimistično verjamem, da skozi leta ne bo izgubil svojega čara," je ob izidu skladbe povedal Žiga, ki je skupaj z njo in v sodelovanju s Čokoladnico Lucifer izdal tudi prav posebno praznično bonboniero s tremi okusi. 

Prav posebno sodelovanje so predstavili tudi Špela Grošelj, Domen Kumer in Il Divji, ki so predstavili Za božič tebe si želim. Za glasbo je tokrat poskrbel Domen, za besedilo pa Saša Lendero. Špela se je nove pesmi zelo veselila in jo dolgo napovedovala preko družbenih omrežij, s pomočjo sledilcev pa je izbrala tudi naslov. 

Z božično obarvano priredbo svojega hita Istrijanko ružo moja pa je presenetil tudi Luka Basi, ki je za ta namen tudi spremenil naslov v Sretan božić ljubavi. "Pri meni prazniki ne obstajajo brez ljubezni, družine, cimeta, presenečenja ... predvsem pa ne smeta manjkati božična glasba in božične pesmi," je povedal Luka, ki je ob priredbi izdal tudi nov, božični, videospot. 

Pripravil pa je tudi svojo različico božične pesmi Petra Graša Fritula, za katero je prav tako izdal božični videospot. Ob tem pa je še izdal, da je to ena izmed njegovih najljubših božičnih pesmi. 

Vsi glasbeniki so na svoje božične pesmi dobili zelo pozitivne odzive, hitro pa raste tudi številno ogledov. Očitno je božični duh nekaj, kar Slovenci v tem obdobju resnično potrebujemo. 

Katera vam je najljubša? 

prejšnji članek
Nekoč med najbolj priljubljenimi v Sloveniji, zdaj je postala mamica
Svet slavnih
Nekoč med najbolj priljubljenimi v Sloveniji, zdaj je postala mamica
naslednji članek
Darja Gajšek izjemno uživala, želi si še
Svet slavnih
Darja Gajšek izjemno uživala, želi si še