Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Od avtorja pesmi Dan ljubezni se poslavljajo številni glasbeniki

5. 12. 2020; 06.58
Avtor: K.M.
Pepel in kri 2016

Sandra Zupanc - Sendi ;Tadej Hrušovar, pevec, skupina Pepel in kri;Meta Močnik, pevka, skupina Pepel in kri;Vojko Sfiligoj, skladatelj foto: Mediaspeed

Legendarni Tadej Hrušovar 'Dejvi' se je poslovil v 74. letu starosti za sabo pa pustil bogato dediščino.

Pevec, skladatelj in avtor. Tadej Hrušovar 'Dejvi' je zagotovo bogato zarezal v slovensko glasbeno industrijo, saj se podpisuje pod številne uspešnice. Ne zgolj pod uspešnice zasedbe Pepel in kri in zimzeleno pesem Dan ljubezni. 

Ob novici, da se je zaradi posledic koronavirusne bolezni poslovil tudi ustanovitelj zasedbe Pepel in kri, so se na družbenih omrežjih oglasili številni glasbeniki in pa tudi nekateri drugi znani obrazi, ki so spoštovali delo in glasbo, ki ju je  Dejvi v vseh teh letih ustvaril. Novico o slovesu so tako potrdili na uradnem profilu zasedbe Pepel in kri, Oto Pestner, ki je bil del originalne zasedbe Pepel in kri, pa je zapisal: "Dejvi, hvala za ves doprinos k slovenski glasbi, ki ne bo nikoli pozabljen. Pogrešali te bomo."

Edvin Fliser, ki je v zasedbi nasledil Pestnerja, je na kratko zapisal: "Dragi Dejvi, tvoj Dan ljubezni bo trajal večno." Ob tem pa objavil še posnetek skupnega nastopa s pesmijo Dan ljubezni.

Goran Šarac, kmalu bo minilo 5 let od smrti njegove žene Simone Weiss, pa je na svojem profilu zapisal: "Poslovil se je Dejvi. Največji, najbolj talentiran in v svetovne trende vpet skladatelj, kar jih je Slovenija premogla. Prezgodaj je nehal ustvarjati, izčrpan od vseh “prijateljev”, ki so črpali njegov talent in na njem gradili svoje kariere." 

Na profilu zasedbe Čudežna polja so objavili: "Žalostni smo. Žal se je poslovil eden največjih, a žal mnogo premalo cenjenih skladateljev slovenske glasbe Tadej Hrušovar. Počivaj v miru dragi Dejvi in hvala za vse kar si storil za nas Čudežnike!"

Oglasil pa se je tudi Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor: "Poslovil se je glasbenik Tadej Dejvi Hrušovar. Njegova znamenita pesem Dan ljubezni, meni najljubša, bo zvenela večno in nas nagovarjala k ljubeznivosti in optimizmu. Njegovim svojcem izrekam iskreno sožalje."

prejšnji članek
Sara Rutar zavihala rokave v delovni akciji
Svet slavnih
Sara Rutar zavihala rokave v delovni akciji
naslednji članek
Ana Klašnja se rada crklja pod odejo
Življenjski slog
Ana Klašnja se rada crklja pod odejo