favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zaročni prstan Diane in Kate je najbolj priljubljen

20. 12. 2020; 05.00
Avtor: N.S.
Kate Middleton (6)

Kate Middleton foto: Profimedia

Pred dnevi so britanski mediji objavili seznam najbolj znanih zaročnih prstanov v zgodovini in na njem se je na prvem mestu znašla cambriška vojvodinja Kate Middleton s prstanom, ki je nekoč pripadal princesi Diani.

Očitno je prstan pokojne princese zares poseben, saj je po nedavni javni raziskavi tudi največkrat občudovan zaročni prstan v zgodovini.

Kate nosi prstan pokojne Diane. foto: Profimedia

Vojvodinja Kate se je znašla na vrhu seznama najlepših zaročnih prstanov v zgodovini. foto: Profimedia

Gre za pregrešno drag prstan, v katerega je vdelan 12-karatni modri safir in ki ga obkroža 14 diamantov, v oči javnosti pa je nazadnje prišel ob zaroki princa Williama in Kate Middleton. »Prstan močno izstopa, o tem ni dvoma. Ima zelo značilen videz, ki ga zaznamujejo beli diamanti, ki so v kontrastu z modro barvo safirja. Natančneje, v tem dragocenem prstanu je velik modri safir, obdan s 14 diamanti iz 18-karatnega belega zlata,« je povedala priznana britanska draguljarka, ki pravi, da je prstan danes praktično neprecenljiv. »Pravijo, da je navdih za Dianin prstan oblikovalec nakita črpal iz broške, ki so jo krasili diamanti in safir in ki jo je princ Albert naročil kot darilo svoji bodoči soprogi in kraljici Viktoriji leta 1840. Po smrti princese Diane leta 1997 je njen zaročni prstan dobil princ William, svet pa ga je spet videl 16. novembra 2010, ko je William napovedal zaroko s Kate Middleton. Danes je ta kultni prstan ocenjen na neverjetnih 300 tisoč funtov ali dobrih 331 tisoč evrov, zaradi velike priljubljenosti pa so se številni oblikovalci nakita odločili, da ga bodo poustvarili in ponudili njegove precej cenejše različice,« je razložila ena od priznanih britanskih draguljark in poznavalk pregrešno dragega nakita.

prejšnji članek
Blaž Švab o sinovi vzgoji
Svet slavnih
Blaž Švab o sinovi vzgoji
naslednji članek
S sezamovimi semeni do boljšega zdravja
Zdravje
S sezamovimi semeni do boljšega zdravja