Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Finalistko MasterChefa žalosti, ker ne more obiskati domačih

1. 1. 2021; 09.00
Avtor: K.M.
kaja jurac

kaja jurac foto: Revija Zvezde

Kaja Jurač z družino živi na avstrijski strani meje, v Pliberku, ukrepi z zajezitev širjenja koronavirusa, pa ji prepričujejo, da bi bila v fizičnem stiku z domačimi.

Simpatična Kaja Jurač, ki se ji je v letošnji sezoni uspelo uvrstiti v finalno trojico kuharskega šova MasterChef, si je življenje s partnerjem in otrokoma, hčerko Nijo in sinom Nacetom, ustvarila v avstrijskem Pliberku, kjer živi velik delež koroških Slovencev. Za nas je spregovorila o tem, kako gleda na trenutne ukrepe v povezavi s koronavirusom. "Meni se ukrepi ne zdijo tako strogi, smo se že pred časom navadili na takšno življenje in mislim da ni tako težko. Vsak dan grem normalno v službo, otroci gredo v vrtec tudi trgovine za najnujnejše življenjske potrebe so odprte.. Zunaj se lahko gibamo čisto normalno," pove Kaja, a je ob tem poudarila, da jo neko dejstvo vseeno žalosti. "Najbolj me žalosti to, da ne morem normalno čez mejo, do svojih domačih. Vsak gre rad domov k staršem sploh sedaj med prazniki! Zelo radi obiščemo tudi stare starše oz. prababici in pradedka in žalosti me to, da so nam te pravice odvzete saj nikoli ne veš kaj te čaka v življenju, zato se mi zdi ohranjanje stikov zelo pomembno!" 

Kaja s hčerko in sinom foto: Osebni arhiv

Zimske radosti s hčerko foto: Osebni arhiv

Ravno zaradi tega so bili tudi njihovi letošnji prazniki nekoliko drugačni. Božič recimo tradicionalno preživijo v Avstriji in nato stare starše obiščejo v Sloveniji, letos pa tega ni bilo. "Božični večer se je kljub temu odvijal zelo lepo, pripravila sem božično večerjo otroka sta pričakala Božička, ko pa smo odvili vsa darila, smo pa po video klico poklicali vso družino in smo poklepetali ... Seveda zdaleč ni isto, da se vidiš preko telefona, ampak bolje to kot nič."

Kaja Jurač foto: Tomo Jeseničnik

prejšnji članek
Luka Šulić bo že tretjič postal očka
Svet slavnih
Luka Šulić bo že tretjič postal očka
naslednji članek
Tako zelo se je spremenil Jože Drabik
Svet slavnih
Tako zelo se je spremenil Jože Drabik
#obraziavenija
obraziavenija