atene saharski pesek
Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske prašne nevihte

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Sanjski moški sodeloval pri sanaciji potresa

11. 1. 2021; 10.00
Avtor: J.K.
Mijo Matić

Mijo Matić foto: RTL

Kot gasilec se je vključil v reševalno akcijo …

Sanjski moški Mijo Matić živi v Zagrebu, kjer k sreči ni utrpel večjih posledic potresa. Je pa bilo precej drugače pri njegovi primarni družini v Sisku, kjer so potresni sunki naredili veliko škode.

»Na srečo zgradba in stanovanje v katerem bivam nista preveč poškodovana. Žal pa ni tako pri moji teti in prijateljih, ki so oddaljeni nekaj sto metrov. Ko se je zgodila ta situacija, so prišli moji za nekaj dni k meni, saj je ta zgradba v Zagrebu varnejša od tiste v Sisku,« je pojasnil Mijo in dodal, da si je tedaj, ko je tla stresel potres, ravno v kuhinji pripravljal hrano.

»Bil sem miren in priseben, dobro sem reagiral. Je pa bil v vsakem primeru neprijeten občutek. Počakal sem, da je prenehalo tresti, nato pa sem šel ven in skušal stopiti v stik s svojimi, da sem se prepričal, če so v redu.«

Mijo je kot gasilec nato sodeloval v evakuaciji in sanaciji posledic potresa. Tisti dan se je ravno vrnil iz nočne izmene. »S fanti iz soseske smo se odpravili pomagat po okoliških vaseh,« je za 24 sata povedal Mijo in nadaljeval, da je pomagalo tudi to, da pozna veliko ljudi, ki jih je prek družbenih omrežij uspel povezati s pomoči potrebnimi.

Sanjski moški Hrvaške, Mijo Matić foto: HRTL

Morda vas zanima še:

Kaj vam za danes napovedujejo zvezde?

prejšnji članek
To je brat pevca Sebastiana
Svet slavnih
To je brat pevca Sebastiana
naslednji članek
Zvezdnik, ki ga ljubi junakinja Jutranje ptice
Svet slavnih
Zvezdnik, ki ga ljubi junakinja Jutranje ptice