tesno Svet24.si

Najemodajalci bi za enoposteljno sobo radi ...

tone stojko Svet24.si

Izkušen fotoreporter osupel, policaj mu je ...

dunaj, AKH, bolnišnica Svet24.si

V največji dunajski bolnišnici vsi covidni ...

bojan pozar jelincic bobo1 Reporter.si

Bojan Požar ustvarja milijone s portalom v lasti ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Minister Dikaučič, kje je denar iz vaših ...

Katarina Keček in Goran Obrez Odkrito.si

Nov par na slovenski sceni?!

sveča Ekipa24.si

Celotna regija je v solzah! Umrl je največji ...

Sestri Kylie in Kendall najbolj vplivni v svetu mode
| K.M.

Sestri Kylie in Kendall najbolj vplivni v svetu mode

Kendall Jenner, Kylie Jenner, Profimedia

Kdo so svetovne zvezde, h katerim se največkrat zatečemo za modno inspiracijo? Na lestvici vodita sestri Jenner, na katerem mestu pa najdemo Kate Middleton in Meghan Markle?

Tako priljubljene slovenske kot svetovne zvezdnice so že večkrat dokazale, da imajo velik vpliv na to, kaj potrošniki in njihovi oboževalci kupujejo. Predvsem, ko govorimo o modi.  Takšni trendi so prisotni že od nekdaj, še večjo veljavo pa so dobili v času družbenih omrežij. Platforma OnBuy je tako ustvarila poseben indeks, s pomočjo katerega so ugotovili, katere svetovne zvezdnice imajo največji vpliv na potrošnjo posameznikov. 

Na prvih dveh mestih sta se tako znašli sestri Kylie in Kendall Jenner, najbolj vplivna pa je po njihovem indeksu mlajša Kylie. S svojimi modnimi odločitvami se tako neprestano pojavlja na naslovnicah številnih revij in v naslovih člankov na spletu.

Na Instagramu je recimo več kot 32 tisoč objav z uporab ključnika #Kyliejennerinspired, več tisoč spletnih iskanj pa je ustvarjenih z besedami 'Kylie Jenner style'. Tesno za petami pa ji sledi starejša sestra Kedall, ki navdušuje tako z modnimi videzi kot z izborom športnih oblačil, v katerih jo največkrat ujamejo paparaci.

Na Instagramu lahko najdemo več kot 133 tisoč objav s ključnikom #Kendalljennerstyle, v iskalnikih svetovnega spleta pa se besede 'Kendall Jenner style' mesečno znajdejo več kot sedem tisočkrat. Njun vpliv se zagotovo pozna tudi v uspehu njunih modnih in lepotnih linij, ki so večkrat razprodane. 

Na tretjem mestu se je znašla priljubljena britanska vojvodinja Kate Middleton, ki navdušuje tako z vsakodnevnimi modnimi kombinacijami kot tudi z uradnimi in svečanimi oblačili. Na četrtem mestu ji sledi Gigi Hadid, na petem Rihanna, na šestem Kim Kardashian in šele na sedmem Meghan Markle

Poleg spletne raziskave je podjetje v svoje rezultate uvrstilo tudi odzive na anketo. V njej je kar 72 % sodelujočih pritrdilo, da modne inspiracije iščejo pri znanih osebah, kar 36 % pa je videz znane osebe tudi poizkusilo poustvariti. Kar 86 % inspiracijo išče v videzu, ki so ga zvezdniki uporabili za na rdečo preprogo, 77 % se navdušuje nad uličnim slogom, 72 % pogleda videze s počitnic, 68 % inspiracijo išče v poročnih oblekah in 63 % v videospotih in v televizijskih nastopih.