Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Slovenska pevka izgubila mamo, zanosila in izgubila otroka

25. 1. 2021; 08.00
Avtor: K.M.
tjasa hrovat steklasa

Tjaša Hrovat Steklasa in Uroš Steklasa foto: osebni arhiv

Vse je doživela v manj kot letu dni, svojo zgodbo pa je zdaj delila s spletnimi prijatelji.

Slovenska pevka Tjaša Hrovat Steklasa, ki zadnja leta nastopa predvsem z možem Urošom, je s spletnimi prijatelji delila zgodbo, s katero je pojasnila, zakaj je v zadnjih tednih ni bilo na družbenih omrežjih. Tjaša je najprej v začetku meseca marca po težki bolezni izgubila mamo, dobrih devet mesecev kasneje pa je izvedela, da z možem pričakujeta otroka. "Za božič sva z Urošem izvedela, da bova postala starša in bila sva zelo vesela, lih toliko, da nisva čisto vsem raztrobila vesele novice in sva se malo požvižgala na tiste dobronamerne 'počakaj prve tri mesece', ker sva mislila, da če misliva pozitivno, se nama kaj takega ne more zgoditi," je povedala Tjaša, a dodala, da ju je nekaj tednov kasneje čakala zelo žalostna realnost. "V službi sem začela krvaveti in naslednji dan doživela spontani splav. Izkušnja je bila grozna, bolelo me je tako fizično kot psihično. Prišlo je do kromosomske nepravilnosti in rekli so, da je boljše, da se je izšlo tako, kot se je. Malo me pomirja dejstvo, da nisem sama s svojim delom, načinom življenja pripeljala do tega in da tudi, če bi pet tednov samo ležala, ne bi bilo čisto nič drugače. Ogromno nosečnosti se konča na ta način, vsaka peta. Ampak to ni tema, ki bi jo z veseljem delil" pa so besede, s katerimi je Tjaša delila svojo bolečo izkušnjo. 

Ob tem je še dodala, da tega ni delila, ker bi želela iskati pozornost, saj je stvari predelala s svojimi bližnjimi. Videoposnetek je objavila, saj želi predvsem poudariti, da vprašanja v smislu 'kaj pa vidva čakata', 'kdaj boš pa kej noseča', 'a se ti ne zdi, da je počasi čas, da malo umiriš s kariero' ... niso primerna. Predvsem, ker je veliko parov, ki se za nosečnost zelo trudijo, da tudi ona in Uroš nista takoj zanosila in da vsaj delo razume tiste, ki se za nosečnost trudijo več let. Poudarila pa je tudi, da obstajajo pari, ki ne želijo imeti otrok in da jim je to treba dopustiti. 

Celotno izpoved in posnetek si lahko ogledate spodaj: 

Dotaknila se je tudi občutkov, s katerimi se je borila v času, ko se je njena mami borila s težko boleznijo. Njena prošnja pa se je nanašala predvsem na to, da ljudje ne bi smeli začenjati slabih tem, ko nimajo časa za pogovor in če niso pripravljeni na negativen odgovor. Želi si predvsem, da bi se ljudje z njo in z drugimi o težkih stvareh pogovarjali, ko so na njih pripravljeni. 

prejšnji članek
Uradno: Kate in William z novim družinskim članom
Svet slavnih
Uradno: Kate in William z novim družinskim članom
naslednji članek
Ljubezen po domače: Rada se preoblači, poje in igra
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Rada se preoblači, poje in igra