profimedia-0606418310 Svet24.si

Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

mario-fafangel Necenzurirano

Zakaj je vlado spet zapustil Mario Fafangel

Profimedia Madonna Odkrito.si

Tako razkošno vilo si je v času koronavirusa ...

Eva in Mihael, Tednik Njena.si

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot ...

Zvezda filma Samo ženska z voljo do uresničitve sanj
| J.K.

Zvezda filma Samo ženska z voljo do uresničitve sanj

Almila Bagriacik, pr

Glavna igralka iz filma Samo ženska, ki je pritegnil tudi številne slovenske gledalce, si je uresničila željo, ki je pričela v njej tleti v otroštvu.

Nedavno so na programu RTV Slovenija predvajali nemški film Samo ženska, ki je nastal po tragediji, ki se je leta 2006 odvila v Nemčiji. Filmska zgodba je predstavljena skozi oči pokojne Aynur, ki jo je na avtobusni postaji v Berlinu pokončal njen brat, ker se je uprla turškokurdski družbeni tradicionalnosti in s kršitvami kodeksa časti osramotila njihovo pravoverno muslimansko družino. Odziv na tragično zgodbo in grozljive razmere, ki so jim še dandanes izpostavljene Turkinje, je bil tudi v Sloveniji zelo velik, kot je mogoče zaslediti na družbenih omrežjih, gre za zgodbo, ki se je globoko dotaknila številnih slovenskih gledalcev.

Foto: Promocijski material - Almila Bagriacik v vlogi Aynur

Igralko navdihuje glasba

Glavno vlogo v filmu je odigrala 31-letna nemška igralka Almila Bagriacik, ki tako kot Aynur prihaja iz Turčije. Ko je bila stara pet let, se je namreč s starši iz Ankare preselila v Berlin, kjer je odraščala ob turškem in nemškem jeziku. A njeno življenje ni bilo grenko, starša sta ji namreč vedno stala ob strani. Kot je v teh dneh pojasnila na družbenem omrežju, je presrečna, ker ji je uspelo uresničiti željo, ki je v otroštvu ostala neuslišana zaradi šibkega finančnega stanja.

»Moje največje otroške sanje so bile, da bi lahko obiskovala pouk klavirja, a si tega doma žal nismo mogli privoščiti. To je tudi razlog, da še danes igram po posluhu in pač pritiskam na tipke, za katere se mi zdi, da zvenijo pravilno. Kljub temu sem neizmerno hvaležna staršema, ker sta me podpirala po svojih najboljših močeh. Danes namreč vem, da je njuna duhovna podpora, ki sem je še vedno deležna, vredna veliko več, kot ves denar tega sveta,« je Almila zapisala na družbenem omrežju, ki ga je dopolnila s posnetkom, na katerem prepeva in igra na klavir.