andrej-plenković
Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z Domovinskim gibanjem?

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Zvezdana: bila sem žrtev spolnega in fizičnega nasilja

18. 4. 2021; 10.00
Avtor: K.M.
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar foto: TV SLO

Slovenska gledališka igralka in voditeljica je v svoji oddaji Zvezdana spregovorila o svoji izkušnji s spolnim in tudi fizičnim nasiljem.

Zvezdana je v svoji pogovorni oddaji v uvodu razkrila, da se je tudi sama pred skoraj štiridesetimi leti soočila s profesorjem, ki jo je spolno nadlegoval. Ne samo nje, a vse so ostale tiho.

"Ker sem vse to doživela tudi sama in je od takrat minilo skoraj 40 let, lahko končno o tem govorim. Takrat mi ni niti padlo na pamet, da se nekdo izživlja nad mano in izkorišča dejstvo, da sem njegova učenka. Mislila, da sem jaz kriva, čeprav nisem vedela, zakaj. Mislila sem, da sem jaz umazana, da sem jaz slaba. Bilo me je sram, bila sem jezna in bila sem tiho. Gospod profesor pa je globoko dihal, nas otipaval, žalil, kdaj pa kdaj tudi pohvalil in vsi smo se ga bali. Nisem bila edina, a bila sem sama. Mia danes ni sama," je povedala Zvezdana in dodala, da tistih, ki so mučili njo, danes ni več. 

Kasneje je v pogovoru z igralko Ivo Babić še razkrila, da je bila enkrat v življenju tudi žrtev fizičnega nasilja. "Enkrat sem doživela fizično nasilje. Sedim v drami, frizerka me fena in vidi, da sem ranjena po glavi in reče: 'Zvezdana, kaj je bilo pa to?' In slišim sama sebe reči: Padla sem po stopnicah. Vsi vemo, kaj to pomeni. Nikoli ne bom pozabila, kako ji je krtača padla z rok in vse smo tam jokale. Vsem se nam je to zgodilo."

Celoten pogovor Nisi sama Zvezdane Mlakar in Ive Babić si sicer lahko ogledate TUKAJ >>KLIKNITE<<

prejšnji članek
Petra Kerčmar prekipeva od ponosa
Svet slavnih
Petra Kerčmar prekipeva od ponosa
naslednji članek
Dekleta, ki so pritegnila največ pozornosti gledalcev
Resničnostni šovi
Dekleta, ki so pritegnila največ pozornosti gledalcev