Severina in Nikolina Pišek Svet24.si

Nikolina Pišek odkrila, zakaj sta se s Severino ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za soboto, 8. maja

pahor vojska vojaki bobo Reporter.si

Bi lahko Pahor postal generalni sekretar Nata? Na ...

koronavirus covid testiranje bobo2 Svet24.si

Petkove korona številke še ugodnejše od ...

20140310-00511851 Necenzurirano

S krajo identitete si je izplačeval dividende ...

NLP4 Odkrito.si

Piloti JLA so preganjali NLP-je, Slovenec ...

Irena in Božo Njena.si

MasterChef: iz ozadja presenetila Irena in Božo

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl
| K.M.

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl

Maja in Alen, M24

Alen je pred 12 leti po operaciji benignega tumorja popolnoma izgubil vid. Danes novopečeni očka verjame, da bo nekoč spet videl.

Eden izmed najuspešnejših slovenskih manekenov, športnik, poslovnež in zadnjih mesecev tudi očka Alen Kobilica je gostoval v osmi epizodi podcasta Na svoji strani z Ajdo Rotar Urankar. V pogovoru sta se dotaknila številnih tem razgibanega Alenovega življenja. Tudi benignega tumorja in operacije, po kateri je Alen pred dvanajstimi leti izgubil vid. 

Alen je v pogovoru razkril, da je že kakšne pol leta pred diagnozo vedel, da nekaj ni v redu, saj je izgubil vso energijo, strast in voljo do življenja. Dal je preveriti kri, a ker je bil tumor benigni, se ga na krvi sliki ni prepoznalo. Po MRI slikanju glave pa so ugotovili, da ima tumor. 

"V tistem trenutku je bila to zame nekakšna odrešitev, saj sem potem vedel, kje je razlog za to izmučenost in nevoljo. Prej sem si govoril, da je tako brezveze živeti, nič od nič. Ko so mu tumor odstranili, se je iz mene spet vlila ta energija, strast, vse, v istem momemntu, ko sem se zbudil. Zato na to nisem gledal kot na nek šok" je povedal Alen, ki je spregovoril tudi o izgubi vida. 

"Še en teden sem videl normalno, potem pa je šlo v treh dneh počasi. Sem še bral neke razglednice in takratni partnerki vmes rekel, če je danes kakšna drugačna svetloba. Po enem tednu, v treh dneh je šlo v nič. Še zdaj verjamem in vem, da bom videl. Ne vem še kdaj in kako, ampak vem, da bom."

Celoten pogovor je na voljo na Apple Podcasts: https://apple.co/3eb2WpN in vseh drugih večjih podcast platformah, kot je Spotify: https://open.spotify.com/episode/1v88ZxnphrAcx1fK0Ss4vh?si=ZAnz67qAQiuTrzYnUD5tG