Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

jv_0
Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja T-2

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Alen Kobilica verjame, da bo spet videl

19. 4. 2021; 08.00
Avtor: K.M.
Alen Kobilica in Maja Prašnikar

Maja in Alen foto: M24

Alen je pred 12 leti po operaciji benignega tumorja popolnoma izgubil vid. Danes novopečeni očka verjame, da bo nekoč spet videl.

Eden izmed najuspešnejših slovenskih manekenov, športnik, poslovnež in zadnjih mesecev tudi očka Alen Kobilica je gostoval v osmi epizodi podcasta Na svoji strani z Ajdo Rotar Urankar. V pogovoru sta se dotaknila številnih tem razgibanega Alenovega življenja. Tudi benignega tumorja in operacije, po kateri je Alen pred dvanajstimi leti izgubil vid. 

Alen je v pogovoru razkril, da je že kakšne pol leta pred diagnozo vedel, da nekaj ni v redu, saj je izgubil vso energijo, strast in voljo do življenja. Dal je preveriti kri, a ker je bil tumor benigni, se ga na krvi sliki ni prepoznalo. Po MRI slikanju glave pa so ugotovili, da ima tumor. 

"V tistem trenutku je bila to zame nekakšna odrešitev, saj sem potem vedel, kje je razlog za to izmučenost in nevoljo. Prej sem si govoril, da je tako brezveze živeti, nič od nič. Ko so mu tumor odstranili, se je iz mene spet vlila ta energija, strast, vse, v istem momemntu, ko sem se zbudil. Zato na to nisem gledal kot na nek šok" je povedal Alen, ki je spregovoril tudi o izgubi vida. 

"Še en teden sem videl normalno, potem pa je šlo v treh dneh počasi. Sem še bral neke razglednice in takratni partnerki vmes rekel, če je danes kakšna drugačna svetloba. Po enem tednu, v treh dneh je šlo v nič. Še zdaj verjamem in vem, da bom videl. Ne vem še kdaj in kako, ampak vem, da bom."

Celoten pogovor je na voljo na Apple Podcasts: https://apple.co/3eb2WpN in vseh drugih večjih podcast platformah, kot je Spotify: https://open.spotify.com/episode/1v88ZxnphrAcx1fK0Ss4vh?si=ZAnz67qAQiuTrzYnUD5tG 
prejšnji članek
Nika Ambrožič Urbas sprejela odločitev in začela novo poglavje
Svet slavnih
Nika Ambrožič Urbas sprejela odločitev in začela novo poglavje
naslednji članek
Še neviden vpogled v življenje kraljice Elizabete
Svet slavnih
Še neviden vpogled v življenje kraljice Elizabete