Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kate Middleton pripravljena, da postane kraljica

21. 4. 2021; 07.00
Avtor: K.M.
Kate Middleton

Kate Middleton foto: Profimedia

Kljub žalosti, ki jo je kraljeva družina doživela ob smrti princa Filipa, so po pogrebu Britanci še bolj navdušeni nad Kate Middleton, za katero so prepričani, da je pripravljena, da postane kraljica.

Kljub temu, da vojvoda Cambriški ni prvi v vrsti, da postane britanski kralj, ni skrivnost, da številni Britanci upajo in verjamejo, da bo kraljica Elizabeta naredila veliko izjemo in v vrsti preskočila svojega sina Charlesa, valižanskega princa. Britanska javnost ima vojvodo in njegovo ženo Kate Middleton raje, številni pa so prepričani, da bosta kraljevo družino vodila bolje kot danes 72-letni princ. Številni so prepričani, da bo do spremembe na prestolu prišlo v naslednjih dveh letih, saj naj bi kraljica razmišljala o tem, da se uradno upokoji. 

Kate Middleton je 29. aprila 2011, ko se je poročila z Williamom, sicer uradno postala vojvodinja Catherine. Če kraljica umre ali svoj naziv preda na sina Charlesa, se bo njen in Williamov naziv spremenil, saj bi prevzela naziva valižanski princ in princesa. Slednjega je sicer s poroko s princem Charlesom prevzela Williamova mati Diana. Če kralj postane William, Kate prevzame naziv Queen Consort, kar bi v dobesednem pomenu lahko prevedli v "kraljica, soproga". V nasprotju s splošnim prepričanjem Kate ne bo postala kraljica, ampak le kraljeva žena. Seveda pa bo najverjetneje poznana kot "kraljica Catherine", le da formalno ne bo imela takšnega položaja. 

Pripravljena, da prevzame svojo vlogo

Ravno pogreb v Veliki Britaniji priljubljenega princa Filipa je med Britanci spet vzbudil željo, da krono po kraljici prevzame ravno William. Razlog pa se skriva v Kate, ki je po mnenju kraljevega biografa Phila Dampiera dokazala, da je pripravljena na večjo odgovornost znotraj kraljeve družine. "Z bližanjem desete obletnice poroke hitro dozoreva v svojo vlogi in postaja kraljevska," je povedal za britanske medije. 

Razlog ni bil zgolj v njeni gracioznosti, mirnosti in drži na poroki, ampak predvsem v dejanjih. Javnost je bila navdušena, ko je po pogrebu Kate bila tista, ki je poskrbela, da sta William in Harry ostala sama in jima je tako omogočila, da sta nadaljevala pogovor, ki ga je več kot očitno začela ona. Hkrati številni poročajo tudi, da se je ravno ona usedla s svojim možem, tastom in svakom in poskrbela, da je pogovor med družinskimi člani leto dni po vnovičnem srečanju potekal normalno. 

Po drugi strani je navdušila tudi s tem, ko je tolažila svojega tasta, ga je po pogrebu objela in poljubila na lice, ter s tem pokazala nekaj človečnosti, ki je pri britanski kraljevi družini na očeh javnosti nismo vajeni. 

Odgovornost

"Številne lastnosti, kot sta strpnost in pragmatičnost kraljice, so ji blizu. Ne odziva se na trenutne situacije, ampak razmišlja o tem, kaj je dolgoročno najbolj primerno. Tako kot kraljica ne drži zamer in se ne maščuje. Zaveda se, da kraljica njo in Williama zdaj še bolj potrebuje in bo storila vse, da jo bo podprla," je še povedal Dampier, ki je prepričan, da bosta William in Kate v naslednjih mesecih prevzela več odgovornosti. 

prejšnji članek
Jana Morelj objavila prikupno hčerkino fotografijo
Svet slavnih
Jana Morelj objavila prikupno hčerkino fotografijo
naslednji članek
Krešo (Šverc komerc) je bil od žene ločen kar 5 mesecev
Svet slavnih
Krešo (Šverc komerc) je bil od žene ločen kar 5 mesecev