900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Ime 'Luka' zaradi Luke Dončića v ZDA vse bolj priljubljeno

16. 5. 2021; 06.30
Avtor: K.M.
luka doncic

foto: Profimedia

Vse več staršev v ZDA svojim novorojenčkom daje ime Luka, to je sicer veliko bolj uveljavljeno na celinski Evropi kot pa v angleško-govorečem svetu. Razlog? Luka Dončić.

Dončić v ligi doživlja skokovit napredek kot košarkar in zvezdnik. To potrjuje tudi njegova statistika, a ta ni edina stvar, ki nenehno raste od začetka njegove kariere v najmočnejši ligi na svetu, izpostavlja dpa.

Od prihoda Ljubljančana v severnoameriško ligo NBA leta 2018 se je število novorojenčkov z imenom Luka v ZDA kar potrojilo z okoli 700 na 2319.

Skok priljubljenosti imena med ameriškimi starši kaže tudi statistika najpogostejših imen. Leta 2017 je namreč to ime bilo še na 404. mestu, leto kasneje pa že na 320. Po nadvse uspešni sezoni novinca je leta 2019 Luka postalo 221. najpogostejše ime, lani pa je bilo že 161., izpostavlja dpa.

Učinek mladega zvezdnika Dallas Maverciks je pri tem nedvomen. Dončić je od prihoda v ligi izjemno popularen med navijači, kar kažeta glasovanje navijačev za tekmo vseh zvezd in tudi statistika prodaje dresov z njegovim imenom in številko.

prejšnji članek
Sanja Grohar uživa v novih izzivih
Svet slavnih
Sanja Grohar uživa v novih izzivih
naslednji članek
Valentina Plaskan upa na ljubezen
Svet slavnih
Valentina Plaskan upa na ljubezen