Screenshot_2
Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec gospodinjskih aparatov, ki jih je imel vsak jugoslovanski dom

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Skoraj pozabljeno: 'Poskus' umora princa Charlesa

18. 5. 2021; 12.00
Avtor: K.M.
Princ Charles in Camila

Princ Charles in Camila foto: instagram

Bodoči britanski kralj se je večkrat soočil tudi z resnimi grožnjami s smrtjo in vsaj dvema odkritima poskusoma atentata.

Leta 1981 je Novozelandec Christopher John Lewis neuspešno želel ustreliti kraljico Elizabeto. Ko je Novo Zelandijo leta 1983 s sinom Williamom in ženo Diano obiskal princ Charles, je Christopher John poizkušal pobegniti iz psihiatrične ustanove in ubiti tudi njega. Že poizkus pobega mu ni uspel. 

Se je pa bodoči britanski kralj bolj resno soočil z napadom enajst let kasneje, prav tako med obiskom, tokrat Avstralije. Takrat se je Davidu Kangu na proslavi ob dnevu Avstralije princu uspelo popolnoma približati in izstreliti dva strla iz zračne pištole. To je storil z namenom protesta, zaradi ravnanja z več sto kamboškimi prosilci za azil, ki so jih držali v taboriščih. Takrat 23-letni David se je princu Charlesu približal na zgolj 6 metrov razdalje preden so ga na tla podrli varnostniki in takratni avstralski predsednik vlade. 

Ta je kasneje dogodek obžaloval, a poudaril, da Kang bodočega britanskega kralja ni želel ubiti. Čeprav številni še vedno verjamejo, da je bila resnica pred javnostjo prikrita. Med napadom pa je najbolj navdušil ravno princ Charles, ki je deloval, kot da ga streljanje sploh ne gane. 

Ko je Charles leta 2005 spet obiskal Avstralijo, so mediji izsledili napadalca in ugotovili, da se je kasneje izšolal in postal odvetnik. 

prejšnji članek
Trik: Brez nevarnih kemikalij nad umazanijo v pečici
Zdravje
Trik: Brez nevarnih kemikalij nad umazanijo v pečici
naslednji članek
Kam je pobegnil Domen Kumer?
Svet slavnih
Kam je pobegnil Domen Kumer?