ris, slovenija
Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj izjemnega, brez strahu so pritacali po cesti

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Številni znani obrazi spet uživali na gledališki premieri

11. 6. 2021; 10.00
Avtor: K.M.
Slamnik 7

Ustvarjalci so se po premieri posladkali s čokoladno in malinovo tortico. foto: Marko Vavpotič

Življenje se počasi vrača v ustaljene tirnice, kar se pozna tudi pri družabnih dogodkih. Številne znane obraze smo pred dnevi tako ujeli na premieri komedije Slamnik. Preverite, kdo vse je spet užival v gledališču v živo.

Mestno gledališče ljubljansko MGL je po sedmih mesecih zaprtja spet doživel gledališko premiero. Številni željni dobrega gledališča so tako v sredo, 9. junija, že uživali v premieri komedije Slamnik, ki se je odvijala na novi, nekoliko drugačni lokaciji.

"V preteklih mesecih smo ves čas iskali rešitve, zdaj pa vam z veseljem sporočamo, da nam je uspelo najti novo prizorišče, na katerem bomo odigrali zadnjo premiero v tej sezoni in vse ponovitve te predstave. Gre za komedijo Slamnik v režiji Diega de Bree, ki jo bomo junija na različnih prizoriščih odigrali kar 36-krat," so povedali predstavniki za stike z javnostmi pri MGL. Premiera je namreč potekala v Hali L56 na področju ljubljanskega Litostroja.

Premiera predstave Slamnik foto: Marko Vavpotič

Premiera predstave Slamnik foto: Marko Vavpotič

"Obnovitev industrijskega objekta na Litostrojski cesti 56 v Ljubljani (Hala L56) med Litostrojsko cesto in Ulico Alme Sodnik je edinstvena priložnost, da spremenimo pogled na del nekdanjega industrijskega mestnega območja. V delu objekta sta že poslovna in gostinska dejavnost, za urbano kulturno življenje v njem pa bodo zdaj poskrbele umetniške vsebine."

Igralce so na premieri sicer podprli številni znani obrazi in igralski kolegi. 

Voditelj in igralec Nik Škrlec je na premieri podprl svojo zaročenko Leno Hribar, ki v predstavi upodablja Klaro. foto: Marko Vavpotič

Članico igralskega ansambla MGL Viktorijo Bencik Emeršič je zelo zanimalo, kako je njena vloga videti v igri Lene Hribar, na premiero pa jo je pospremil mož Bojan Emeršič. foto: Marko Vavpotič

Igralske kolege je podprla foto: Marko Vavpotič

Po dozo smeha sta prišla tudi pevec in voditelj Klemen Bunderla in fotograf Luka Švigelj. foto: Marko Vavpotič

Premiero si je v družbi matere Irene ogledal tudi družabni kronist Nejc Simšič. foto: Marko Vavpotič

Novo prizorišče in zadnjo premiero si je prišel ogledati tudi Metod Pevec z ženo Majo Koser Pevec. foto: Marko Vavpotič

Besedilo francoskega dramatika in komediografa Eugèna Labicha je prevedla Eva Mahkovic, ki je bila tudi dramaturginja uprizoritve, uprizoritvena verzija besedila pa je nastala na vajah. Predstavo je režiral Diego de Brea, ki je zasnoval tudi scenografijo in kasneje predstavo prilagodil odru v Hali L56. Kostumograf uprizoritve je bil Leo Kulaš, za odrski govor je skrbela lektorica Barbara Rogelj. Pri uprizoritvi sta sodelovala tudi oblikovalec svetlobe Andrej Koležnik in oblikovalec zvoka Sašo Dragaš.

Igrajo pa: Jaka Lah, Jana Zupančič, Tjaša Železnik, Jožef Ropoša, Uroš Smolej, Gašper Jarni, Viktorija Bencik Emeršič/Lena Hribar, Judita Zidar, Klemen Kovačič AGRFT/Matic Lukšič, Tomo Tomšič, Boris Kerč, Mario Dragojević k. g. in Klara Kuk.

Na voljo bo tudi dobrodelna predstava ob dnevu spomina na Gašperja Tiča bo v petek, 18. junija, ob 20. uri. Izkupiček od prodanih vstopnic bomo že tradicionalno namenili Zvezi prijateljev mladine Slovenije (ZPMS), in sicer akciji Pomežik soncu.

prejšnji članek
MasterChef: Croquembouche usoden za Kimi
Resničnostni šovi
MasterChef: Croquembouche usoden za Kimi
naslednji članek
Lily Allen bo debutirala v srhljivki o duhovih
Svet slavnih
Lily Allen bo debutirala v srhljivki o duhovih