Casey Johnston Svet24.si

Sila trka jo je “izstrelila” skozi strešno ...

dež, padavine Svet24.si

Krajevne plohe in nevihte še niso rekle zadnje

kristina-timanovska Svet24.si

Kljub Janševemu vabilu beloruske atletinje ne bo ...

viktor orban janez jansa kpv Reporter.si

Skrivnost prodane duše: kako je Janez Janša ...

20210401-01055026 Necenzurirano

Tudi napovedovalec epidemije dobil svojo nagrado ...

Kraljica Elizabeta Odkrito.si

Kraljeva palača se maščuje princu Harryju, to ...

tanja žagar miki šarac Njena.si

Tanja Žagar uradno potrdila hčerkino rojstvo

Pred desetimi leti se je za vedno poslovil Brendi
| K.M.

Pred desetimi leti se je za vedno poslovil Brendi

Branko Jovanović Vunjak - Brendi, Založba Mandarina

Poročni nastop se je pred desetimi leti končal žalostno, smrt priljubljenega slovenskega glasbenika pa je pretresla oboževalce po celi Sloveniji.

Danes, 19. junija, mineva 10 let od smrti priljubljenega glasbenika Branka Jovanovića Vunjaka - Brendija. Ta je v zgodnjih jutranjih urah umrl po nastopu v Lipici, kjer je nastopil na poroki znanega slovenskega hokejista, po nastopu pa mu je odpovedalo srce. Priljubljeni Brendi je bil takrat star 49 let, za sabo pa je pustil žalujočega sina Dejana Vunjaka, hči Tino Vunjak, danes poročeno Zavrl in ženo Danico

Foto: Založba Mandarina - Branko Jovanović Brendi, Korado Buzeti

Brendijevi glasbeni začetki so bili v zasedbah Rendez-Vous in Amadeus, a je obe hitro zapustil in ustanovil svojo skupino Don Juan, po razpadu zasedbe pa je kariero nadaljeval samostojno in v tandemu s Koradom Buzetijem

"Ljudje so mi velikokrat rekli, da so ga imeli radi ravno zato, ker ljudi ni razlikoval po veri, narodnosti, videzu, socialnem statusu ali kaj podobnega, ampak po tem, ali so v sebi nosili dobro ali slabo. Rad se je usedel prav z vsakim in mu dal priložnost, saj so ga zanimali ljudje, njihova življenja in njihove zgodbe. Iz njih je velikokrat črpal navdih za svoje ustvarjanje," je za revijo Muzika o pokojnem očetu ob deseti obletnici smrti povedal sin Dejan. Hči Tina pa je dodala: "Spoštoval je poštenost. Niso mu bili všeč hinavski ljudje."

Foto: Osebni arhiv - Dejan Vunjak, sestra Tina in oče Branko Jovanović Vunjak - Brendi

S svojimi besedami pa sta oba potrdila tisto, kar je Brendija najbolj krasilo in zaradi česar ga še danes številni z veseljem poslušajo in še naprej uživajo v glasbi, ki jo je ustvarjal.