banane, trgovina Svet24.si

V Gradcu med bananami strupen pajek, prodajalka ...

dež, naliv, dežnik Svet24.si

Grozijo novi nalivi, konec tedna bo sončen

čredna imunost, koronavirus, epidemija, covid Svet24.si

Stanje se slabša, tudi včerajšnja ...

stane granda-pl Reporter.si

Granda: V imenu svobodne LGBT ljubezni je dovoljen...

20210716-01071570 Necenzurirano

Šircelj bi odprl Slovenijo tujim loterijskim ...

tanja-fajon Odkrito.si

TANJA FAJON: Obkrožali so jo morski psi!

Kaja Grozina in Jaka Hafner Njena.si

Ljubezen po domače: Kaja srečno zaljubljena

Legendarna Zelena dežela zdaj v novi preobleki
| K.M.

Legendarna Zelena dežela zdaj v novi preobleki

Legende, Rok Breznik

Svoje moči so združili Miran Rudan, Vili Resnik, Božidar Wolfand Wolf in Vlahovič, sicer avtor glasbe legendarne pesmi, ki je včeraj dobila novo obliko.

Skupina Victory se je pred leti močno zasidrala v zavest slovenskih poslušalcev, ko je leta 2009 izdala pesem Zelena dežela. Ob izidu velike uspešnice pa skupina ni navdušila zgolj s pesmijo, ampak tudi z videospotom, ki je opeval slovenske lepote.
V ponedeljek je Zelena dežela dobila svojo uradno novo obliko, saj so jo skupaj zapele in posnele štiri legende slovenskega glasbenega prostora – Miki Vlahkovič (kitarist in vokalist skupine Victory), Božidar Wolfand Wolf, Miran Rudan in Vili Resnik. Vsi štirje glasbeniki so na slovenskem glasbenem prostoru prisotni že več desetletij in prav vsi so močno sooblikovali slovensko glasbeno in popkulturo.

V novi različici pesmi, ki je takoj po izidu že navdušala in prepričala zahtevno slovensko poslušalsko uho, se vsi štirje izmenjujejo in v novi različici Zelene dežele pustijo svoj prepoznavni pečat. Odzivi so neverjetni, vsi pa že komaj čakajo, da se štiri glasbene legende skupaj pojavijo tudi na odru.

Zakaj Legende

Legende so eden izmed večjih projektov letošnjega leta, ki ga skupaj ustvarjata glasbena založba Menart Records in Event24. Nova različica Zelene dežele pa je zgolj uvod v velik projekt, ustvarjalci pa ob tem obljubljajo, da bodo poslušalce in slovensko glasbeno javnost v naslednjih mesecih navduševali še s številnimi novostmi, nekatere izmed njih pa naj še nekaj časa ostanejo skrivnost. Legende pa niso naključne, saj so tako Miki Vlahkovič, Božidar Wolfand Wolf, Miran Rudan in Vili Resnik ustvarjali že v legendarnih glasbenih časih, so s svojim delom te čase zaznamovali in ker obljubljajo koncerte z legendarnimi uspešnicami. Upamo, da bo slednje čim bolj tudi mogoče.