janez poklukar Svet24.si

Aplikacija nima namena preprečevati kopiranja ...

dež, padavine Svet24.si

Krajevne plohe in nevihte še niso rekle zadnje

kristina-timanovska Svet24.si

Kljub Janševemu vabilu beloruske atletinje ne bo ...

viktor orban janez jansa kpv Reporter.si

Skrivnost prodane duše: kako je Janez Janša ...

20210401-01055026 Necenzurirano

Tudi napovedovalec epidemije dobil svojo nagrado ...

Kraljica Elizabeta Odkrito.si

Kraljeva palača se maščuje princu Harryju, to ...

Pompeji Pixabay Odkrito.si

2000 let stari grafiti iz Pompejev in Herculaneuma...

Legendarna Zelena dežela zdaj v novi preobleki
| K.M.

Legendarna Zelena dežela zdaj v novi preobleki

Legende, Rok Breznik

Svoje moči so združili Miran Rudan, Vili Resnik, Božidar Wolfand Wolf in Vlahovič, sicer avtor glasbe legendarne pesmi, ki je včeraj dobila novo obliko.

Skupina Victory se je pred leti močno zasidrala v zavest slovenskih poslušalcev, ko je leta 2009 izdala pesem Zelena dežela. Ob izidu velike uspešnice pa skupina ni navdušila zgolj s pesmijo, ampak tudi z videospotom, ki je opeval slovenske lepote.
V ponedeljek je Zelena dežela dobila svojo uradno novo obliko, saj so jo skupaj zapele in posnele štiri legende slovenskega glasbenega prostora – Miki Vlahkovič (kitarist in vokalist skupine Victory), Božidar Wolfand Wolf, Miran Rudan in Vili Resnik. Vsi štirje glasbeniki so na slovenskem glasbenem prostoru prisotni že več desetletij in prav vsi so močno sooblikovali slovensko glasbeno in popkulturo.

V novi različici pesmi, ki je takoj po izidu že navdušala in prepričala zahtevno slovensko poslušalsko uho, se vsi štirje izmenjujejo in v novi različici Zelene dežele pustijo svoj prepoznavni pečat. Odzivi so neverjetni, vsi pa že komaj čakajo, da se štiri glasbene legende skupaj pojavijo tudi na odru.

Zakaj Legende

Legende so eden izmed večjih projektov letošnjega leta, ki ga skupaj ustvarjata glasbena založba Menart Records in Event24. Nova različica Zelene dežele pa je zgolj uvod v velik projekt, ustvarjalci pa ob tem obljubljajo, da bodo poslušalce in slovensko glasbeno javnost v naslednjih mesecih navduševali še s številnimi novostmi, nekatere izmed njih pa naj še nekaj časa ostanejo skrivnost. Legende pa niso naključne, saj so tako Miki Vlahkovič, Božidar Wolfand Wolf, Miran Rudan in Vili Resnik ustvarjali že v legendarnih glasbenih časih, so s svojim delom te čase zaznamovali in ker obljubljajo koncerte z legendarnimi uspešnicami. Upamo, da bo slednje čim bolj tudi mogoče.