Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490
Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih žuriral: "Nosil sem lasulje, da me ne bi prepoznali"

1711036296-dsc9299-01-1711036248215
Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ali prisluškujejo Hajdinjaku

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Tanjine dogodivščine s starodobnikom, ki jih kamere niso pokazale

8. 7. 2021; 09.00
Avtor: V.M.
ljubezen-po-domače

Tanja in kombi Kokl foto: Arhiv Tanje Postružnik Koren

Voditeljica Tanja Postružnik Koren nam je razkrila zakulisje avanture, ki so jo doživeli tekom snemanja s starodobnikom Koklijem. Veste, Volkswagnov kombi jim ni služil zgolj za nostalgično popestritev oddaje.

Resničnostna oddaja Ljubezen po domače pelje že šesto etapo, tokrat s predstavitvijo devetih iskalk in iskalcev ljubezni. V predstavitveni oddaji na POP TV smo tako lahko znova občudovali lepote Slovenije, vašo pozornost pa je nemara pritegnil tudi starodobnik, s katerim je voditeljica Tanja Postružnik Koren obiskala podeželske junake.

Kombi Kokl foto: Arhiv Tanje Postružnik Koren

»Sama sem na poti po Sloveniji zares uživala, saj sem skupaj s svojo prijateljico in maskerko Tinko kandidatke in kandidate obiskala s starodobnim kombijem. Zdelo se je, kot da sva v drugih časih, da vse, kar zares šteje, ni podleglo pastem 21. stoletja in da je tisto najbolj univerzalno in preprosto, po čemer vsi hrepenimo, edino le ljubezen. Domov sem se vrnila hvaležna in ponižna, prežarčena od energije Ljudi z veliko začetnico. In zakaj, kljub mnogim dvomljivcem, počnem to z ekipo, ki je predana projektu Ljubezni po domače? Ker lahko in ker številnim spreminjamo življenja na bolje,« je svoje vtise strnila Tanja in nam v nadaljevanju pojasnila, kako je modri kombi postal del nove romantične zgodbe.

Kombi Kokl foto: Arhiv Tanje Postružnik Koren

Kako je Volkswagnov kombi postal del oddaje Ljubezen po domače?

Ideja, da bi lahko oddajo popestrili z edinstvenim starodobnikom, je vzklila pri uredniku oddaje Srdjanu Kostovskem. Zamisel so uresničili s kombijem iz leta 1960, ki je kljub častitljivim letom še vedno v odličnem voznem stanju. Lastnik tega starodobnika je Klemen Kovič, lastnik startupa Sanjski avto, ki ima poleg tega zanimivega vozila še nekaj podobnih. Kot zanimivost naj omenimo, da je v času snemanja Klemen tudi sam postal del snemalne ekipe. Tanji je namreč pomagal pri daljših in težjih premikih, kajti vožnja takega starodobnika zahteva precej občutka in tudi telesne pripravljenosti.

Mar to pomeni, da je voditeljica za volan sedla zgolj za snemanje utrinkov? O, ne, kje pa! Tanja je z radovednim navdušenjem sprejela izziv in vozilo hitro in brez težav osvojila. Prevažala je tudi snemalce in tonske mojstre, njihove dogodivščine pa je beležila tudi kamera, ki je bila pritjena na vetrobranskem steklu.

Lastnik Klemen in policisti ob pregledu foto: Arhiv Tanje Postružnik Koren

Kombi nekoč prevažal slastne jagode

Veste, modri starodobnik še zdaleč ni navadno vozilo, ima namreč ime, številne spomine in skoraj čarobno moč, da vsakogar ponese v že pozabljene čase. Kombi, ki so mu nadeli ime Kokl, je prepotoval že lep del Evrope, na začetku svoje poti pa je največkrat prevažal jagode. Na prvi pogled avto sicer ni videti ravno v najboljšem stanju, a lastnik pojasnjuje, da z njim nikoli ni večjih težav. Spodnji del je na novo prevarjen, napeljana je nova elektrika in zavorne cevi, notranjost pa je preurejena tako, da se z njim lahko vozi več oseb ali pa se preuredi v posteljo za kampiranje. Z avtom se največ vozi lastnik, saj obstaja kar nekaj malenkosti, na katere je potrebno biti pozoren, zato je Tanji večkrat priskočil na pomoč.

Snemalna ekipa na delu foto: Arhiv Tanje Postružnik Koren

In kakšne spomine ima na avanturo s Koklijem Tanja? »Kjerkoli smo se pojavili z njim je naš snemalni konvoj naletel na topel sprejem, večkrat so se ljudje hoteli fotografirati z nami, tudi policisti so po pregledu dokumentov z navdušenjem pospremili našo idejo iskanja ljubezni. Mnogi so se nostalgično vrnili v čase, ko so takšni avtomobili kraljevali cestam in spomini so jih ponesli v čase mladosti, brezskrbnosti, hipijevstva in čiste, divje in neustavljive ljubezni,« je izkušnjo romantično opisala voditeljica, ki je po koncu snemanja znova polna optimizma. 

Tanja s svojim psičkom Luksom foto: Arhiv Tanje Postružnik Koren

»Z veseljem vabim vse, ki bi radi sodelovali v že šesti sezoni Ljubezni po domače, da se prijavijo na Facebook Ljubezen po domače ali na POP TV. V uvodni oddaji sem predstavila devet zares izjemnih oseb, ki se veselijo življenja in ljubezni. Če jih še niste spoznali, si lahko vse predstavitve ogledate na VOYO, v naših ponovitvah na POP TV ali v krajših predstavitvah na naši spletni strani 24ur.com

Kombi Kokl foto: Arhiv Tanje Postružnik Koren

prejšnji članek
Primož Roglič uteho našel v sinu in partnerki
Svet slavnih
Primož Roglič uteho našel v sinu in partnerki
naslednji članek
Zvezdnica serije Dobri zdravnik poročena s soigralcem
Svet slavnih
Zvezdnica serije Dobri zdravnik poročena s soigralcem