GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Kultura
 

Takšna je danes 50-letna igralka iz filma Annie

19. 7. 2021; 12.00
Avtor: V.M.
annie

Aileen Marie Quinn v vlogi Annie foto: Promo

Se še spomnite legendarnega glasbenega filma Annie, kjer je blestela pegasta osemletnica z bujnimi rdečimi kodri? Igralka je nedavno dopolnila 50 let, ukvarja pa se zlasti z glasbo. Ne spreglejte utrinkov nastopov njene rockabilly zasedbe.

Aileen Marie Quinn je igralka in pevka, ki je leta 1982 zaslovela z vlogo sirote v filmu Annie. Nadarjena deklica je imela po velikem filmskem uspehu normalno otroštvo, kot najstnica se je posvečala zlasti gledališču, kjer se je kalila kot gledališka igralka. V tem obdobju je upodobila nekaj glavnih vlog in se preizkušala v sinhronizaciji risank.

Aileen Marie Quinn v filmu Annie foto: Profimedia

Igralka je diplomirala iz španščine in politologije, na to pa poučevala španščino, dramo in ples na katoliški regionalni srednji šoli Hudson. Leta 2009 je prejela častni doktorat iz dramske umetnosti na univerzi Monmouth v New Jerseyju, kjer je bil posnet večji del filma Annie. Kasneje se je vrnila k poučevanju kot izredna profesorica gledališča.

Aileen Marie Quinn leta 2014 foto: Profimedia

Aileen se je v zrelejših letih posvetila glasbi, nastopa namreč v svoji lastni glasbeni zasedbi Aileen Quinn and The Leapin 'Lizards. Skupina, ki ustvarja v rockabilly slogu, je do danes izdala dva albuma. Pevka je za tuje medije pojasnila, da naravnost obožuje mešanico svinga in bluesa s pridihom countryja. Kako uživa z mikrofonom v roki, si lahko ogledate v spodnjem videu. 

Quinnova, ki je konec junija slavila 50-letnico rojstva, sicer še vedno sanjari o tem, da bi znova blestela kot igralka. »Nekega dne v naslednjih letih bom igrala Evito. Ne vem, kdaj in kje, a Evito imam rada.«

prejšnji članek
Tedenski horoskop: Celo za najbolj utrujene je napočil čas regeneracije
Horoskop
Tedenski horoskop: Celo za najbolj utrujene je napočil čas regeneracije
naslednji članek
Zvezdnik serije Alarm za Kobro 11 dopustuje v Sloveniji
Svet slavnih
Zvezdnik serije Alarm za Kobro 11 dopustuje v Sloveniji