Mile Ćulibrk
Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj Olimpije

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Igralec Jaša Jamnik: Rešile so ga risanke

18. 7. 2021; 12.00
Avtor: Revija Lady
Jaša Jamnik

Jaša Jamnik v seriji Naša mala klinika foto: POP TV

Jaša Jamnik se rad preizkuša v različnih vlogah – enkrat je režiser, drugič igralec, tretjič sinhronizira risanke, največkrat pa je oče.

Čeprav je v zadnjih petnajstih letih nanizal številne gledališke vloge in se podpisal pod mnoge krasne umetniške projekte, so si Slovenci igralca in režiserja Jašo Jamnika najbolj zapomnili po vlogi v kultni nanizanki Naša mala klinika. Po karantenski suši, ki je najbolj prizadela umetnike, njega pa je reševala režija risank, ki mu je zelo ljuba, se je z Gorko Berden in Evo Boto v glasbeni komediji Mala terasa razveselil vrnitve na gledališke odre. Posebnim razmeram so se prilagodili tako, da bodo čez poletje razveseljevali občinstvo na veliko manjših prizoriščih po vsej Sloveniji, tako da bo vsak lahko deležen glasbe in smeha.

Eva Boto, Gorka Berden, Jaša Jamnik foto: Sašo Radej

Ljudi rad spravlja v smeh

Tako kot preostali ustvarjalci je bil tudi sam več doma. »Karantena je bila tudi preverba družinskih odnosov. Vesel sem, da je šla pri nas krasno mimo. Na srečo nimamo prostorske stiske, a se z mojo boljšo polovico Manco Perko, slavistko in komparativistko, ki je generalna sekretarka društva Bralna značka Slovenije, dobro razumeva. Najina otroka pa sta tudi že odrasla. Sin Bor je star 23 let in študira fiziko, tri leta mlajša hči Živa pa jezike – španščino, katalonščino, arabščino. Gledališče ju (na srečo) ne zanima. Vesel sem, ker še živita doma, saj nam je zelo lepo. In to se je pokazalo tudi med karanteno, ko smo imeli končno več časa še za kaj drugega,« pravi Jaša, ki mu je Klinika ostala v odličnem spominu. Kadar se srečajo s soigralci in soustvarjalci, se z veseljem spominjajo, kako so jo snemali.

jasa jamnik foto: lady

»Iz zgodnjih srednjih let smo prešli v pozna srednja. Dobro smo se imeli, kar se je poznalo tudi na kakovosti nanizanke. Sploh pa so bili honorarji bistveno boljši kot zdaj, petnajst let pozneje,« pove igralec, ki je bil vesel povabila direktorice Špas teatra Urše Alič k nastajanju predstave Mala terasa. »Spet se je zbrala luštna ekipa. Z Gorko Berden in Evo Boto delamo čisto drugačno predstavo, glasbeno komedijo. Kamenko Kesar je avtor humornih delov. Njegov smisel za humor mi je blizu, ravno tako pa tudi to, da ni ‘na prvo žogo’. Med nastajanjem predstave smo se dobro zabavali in to želim pokazati tudi obiskovalcem predstave.«

prejšnji članek
Pocrkljajte se s sadnimi kokosovimi kockami
Kulinarika
Pocrkljajte se s sadnimi kokosovimi kockami
naslednji članek
Moda na plaži: Vroče znane Slovenke v kopalkah
Moda&Lepota
Moda na plaži: Vroče znane Slovenke v kopalkah
#nasazenazenska
nasazenazenska