tovornjakar
Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila droga

Vežnaver
Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala milijone, jih je Vežnaver takoj nakazal naprej

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lina Kuduzovič: Ne dovoli, da bi ti ljudje znova zaprli oči

22. 9. 2021; 08.00
Avtor: V.M.
lina kuduzovic

lina kuduzovic foto: Revija Zvezde Lady

Lina je s svetom delila globoke misli, ki jih preliva na papir tekom bitke za svetlejše doživljanje sveta. Soočenje, razumevanje, spodbuda, vera in upanje v uspeh.

Zlasti v trenutkih šibkosti je še kako pomembno, da se opomnimo, kako zelo smo v resnici močni. Da smo vredni, pomembni in da zmoremo premagati vse demone, ki nam šepetajo naj odnehamo. V duhu spodbudnega gibanja #youmatter (pomemben si) tako nastajajo zapisi oz. sporočila, ki jih osebe, ki se borijo z anksioznostjo in depresijo, pišejo sebi. Le kdo te pozna bolje, kot sam poznaš sebe? Nenazadnje sami s seboj preživimo največ časa. Tudi pevka Lina Kuduzović je prijela dlan ranjene deklice v sebi in jo skozi črnobele črke skušala zvabiti na svetlobo. Njen zapis si lahko preberete v spodnjih vrsticah. Draga Lina, nastavi lica soncu, vse bo o.k.

Lina Kuduzović foto: Osebni arhiv

»Kako se počutiš, ko si zaklenjen v kletko? Kako se počutiš, ko ne moreš leteti? Ko vzletiš, a padeš na tla? Tvoja kolena znova krvavijo, ti pa si na robu tega, da se predaš. Ampak se ne. Tudi ko rane močno bolijo, še vedno zbereš pogum in verjameš vase. Mar nisi nikoli opazila, kako močna si? Kako si vztrajna in kako vsemu navkljub ne odnehaš? Morala bi biti ponosna nase.

Nikoli ne dvomi vase, ker ti misli šepetajo, da nisi dovolj ali da ni nikomur mar. To ni res. Tvoj mali glasek v glavi je tisti del tebe, ki želi, da odnehaš. Bi rada, da ti spodleti? Vraga, da ne! Zato se prenehaj spraševati: 'Zakaj se je to zgodilo? Kaj sem naredila, da sem si to zaslužila?', saj ne glede na to, kolikokrat si boš zastavila ta vprašanja, nikoli ne boš dobila odgovora. Odgovor pozna le tvoje srce, zaradi njega tako doživljaš svet, srce te namreč dela takšno, kakršna si.

Zakaj bi se torej počutila žalostno in zaskrbljeno? Zakaj bi se počutila nemočno, ko pa imaš sebe, kar je več kot dovolj? Ne dovoli, da bi ti ljudje znova zaprli oči. Odpri jih, da boš končno videla svet v barvah. Bodi pripravljena, da uživaš v vsakem trenutku, ki ti bo prišel nasproti. Preživljaj čas z ljudmi, ob katerih bo že običajen sprehod nekaj posebnega. Jej dobro hrano in prični sprejemati svojo usodo. Samo mirno srce lahko ljubi nekoga drugega tako močno, kot ljubi sebe. Kaj torej čakaš?«

prejšnji članek
Umrl igralec iz serije Seks v mestu
Svet slavnih
Umrl igralec iz serije Seks v mestu
naslednji članek
Ljubezen po domače: Znano, katerega leta je rojena Sonja
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Znano, katerega leta je rojena Sonja
#obraziavenija
obraziavenija