Stanislav Štuhec
Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga pogrešajo že od 10. aprila

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Blaž Švab: V otroštvu sem nekajkrat skoraj umrl

24. 10. 2021; 03.22
Avtor: K.M.
plestenjak 5

Blaž Švab foto: Mare Vavpotič/M24

Priljubljeni voditelj in glasbenik Blaž Švab je razkril svoj boj s hudo obliko bolezni, ki je spremenila tudi njegov pogled na svet.

Blaž Švab je včeraj gostoval v pogovorni oddaji Ena na ena z Urošem Slakom in v njej odkril tudi nekaj podrobnosti svojega zasebnosti, ki jo sicer rad skriva pred javnostjo. Med drugim je spregovoril tudi o hudih zdravstvenih težavah, s katerimi se je soočal v otroštvu in so pomembno vplivale na njegovo odraščanje. 

Kadar ne dela, Blaž Švab preživlja čas s sinom, ki mu prepeva predvsem ljudske pesmi. foto: Adrian Pregelj

"V otroštvu sem nekajkrat skoraj umrl," je presenetil Švab in razkril, da je imel hudo obliko astme, zaradi katere je večkrat tudi zbolel s hudimi simptomi, podobni simptomom današnje epidemije. Kako se svojega otroštva in boja s boleznijo spominja? "Spominjam se nočnih mor. Kristalno točno se spomnim vsakih nočnih mor, ko sem bil star dve leti, ko sem hudo zbolel. Dušil sem se in se spominjam nočnih mor, kolesja, ki se vrti proti meni in me drobi. To se je ponavljalo vsak večer. Spominjam se tudi staršev, ki so lovili sekunde, me ovijali v deko, me dali na svež zrak, da sem prišel do prve sake in nato hitenje v bolnico ali k zdravniku. Ni bilo lahko, saj sem se kot otrok zavedal tudi stiske staršev, kaj vse sta dajala in se odrekala."

Dodal je še, da je imel zadnji tak napad pri štirinajstih letih, potem pa se je zdravstveno stanje izboljšalo, za kar je hvaležen predvsem enemu zdravniku. "Starša sta našla zdravnika, ki mi je rešil življenje, bil je doktor Stojanović, ki je živel v Sloveniji, po rodu je bil pa iz Srbije. Postali smo tudi družinski prijatelji, predvsem pa je znal svetovati. Stvar je bila zelo preprosta. Prava hrana, kozje mleko in pa veliko morja. Stvari so potem izvenele in je bilo, kot da nič ni." Ob tem pa je seveda zelo hvaležen svojima staršema. "Imel sem starše, ki so na morju vsak večer šteli, da mi bodo lahko še za en dan podaljšali morje, saj mi je morje reševalo življenje."

prejšnji članek
Kako Melani Mekicar sprejema kritike?
Svet slavnih
Kako Melani Mekicar sprejema kritike?
naslednji članek
Preprost napitek, a osupljivi rezultati!
Kulinarika
Preprost napitek, a osupljivi rezultati!