900469_089-cigareti2
Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

sergej racman
Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. Sodišče ni uslišalo njegovih prošenj.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Anže: Kmetija je lahko pretresljiva

11. 11. 2021; 08.00
Avtor: V.M.
anže-ipavic

Anže Ipavic foto: VOYO

Kako dobro poznate Anžeta iz Kmetije? Klepet pred vami razkriva globljo plat lekcij in izkušenj, ki jih je bil deležen tekom večtedenske izolacije.

»Kmetija kot večtedenska realnost, kateri se ne moreš umakniti, je lahko pretresljiva. Jaz sem psihično precej stabilen. Dolgo sem se ukvarjal s stvarmi, ki so me nekoč neznosno mučile in nekdanji strahovi so današnje lekcije,« pojasnjuje tekmovalec leošnje sezone šova Kmetija, Anže Ipavic, ki se izolaciji v resničnostni igri ni prepustil brez sledenja temu, kaj je dobro za njegov um in telo ter kako ohraniti ravnovesje v raznolikih odnosih.

Anže: 'Pričakoval sem izzive in pustolovščine, in vse to sem tudi dobil.' foto: VOYO

»Poskrbel sem, da sem dobil dovolj gibanja na fitnesu in dovolj spanja. Redno sem se umaknil v samoto, učil sem se od Ambroža in Aljaža, kako uživati v malih stvareh, kot je taborni ogenj. Pa tudi po regratu in drugih zdravih jedeh sem posegel, čeprav nismo vedno mogli izbirati hrane. Nezadovoljstva nisem tiščal v sebi, ampak ga na spoštljiv način izrazil, in kadar sem bil tarča zlorabe, sem postopno zaostroval odnose. Vedno pa sem našel dobro družbo, nek vir svobode, v koči ob gozdu sem se veliko gibal. Pa tudi majhne usluge so se izmenjale s sotekmovalci, in to polepša dan,« je povzel svoje spomine 29-letnik, ki na šov gleda kot na pozitivno izkušnjo, okusil je namreč pustolovščino, ki si jo je želel, hkrati pa je tekom izzivov prejel tudi priložnost za rast. Kot pravi, ga je nekoliko presenetil način snemanja in sam potek vsakdana, a ko se je slednjega navadil, se je lahko predal tako igricam in izzivom, kot priložnostim in sami pustolovščini.

'Izkušnjo v šovu bi ponovil, vendar bi raje doživel kaj novega.' foto: VOYO

Sotekmovalci so vas označili za 'filozofa', pogosto se je tudi zgodilo, da vaših razlag niso razumeli. Kako sami ocenjujete vaš način komunikacije?

Filozof sem, imam diplomo. Največkrat mi je Polona rekla, da ne razume mojih besed, kar me je začudilo, ker je pametna, ampak je priznala, da 'se ji ne da razmišljati'. Sem na prvem mestu odkrit, nimam časa za besedičenje, ravno to pa ljudem stopi na žulj. Tudi ne poneumljam sporočila, povem kar mislim, verjamem, da ljudje lahko razumejo. Ne marajo, da jih kdo opomni na vest, jim ruši samopodobo, nastavi ogledalo ali sprašuje neprijetna vprašanja. Ampak to nikomur ne škodi, lahko le koristi, da se malo zamislimo.

Postali ste eden izmed znanih obrazov šova Kmetija. Kako je to vplivalo na vaše življenje?

Največja sprememba je, da sem spoznal veliko ljudi, kar mi je odprlo več priložnosti za projekte, in rezultati bodo nastali čez čas. Sem pa že vnaprej vedel, kaj bom počel, in zakaj, tako da ohranjam isto smer v življenju.

Anže Ipavic foto: POP TV, edit: njena.si

S čim se ukvarjate odkar ste doma? Se vam morda dogaja kaj zanimivega na poslovnem področju NLP coachinga?

Trenutno slikam, to je zame terapija in bitka. Pri tem dela ves um in telo, moj način ustvarjanja je intenziven, nepredvidljiv in hiter, vedno presenetim tudi samega sebe. Pri tem se tudi veliko sproščam, se rekreiram, družim in grem tudi v terme, ustvarjam pa na podeželju, tako da imam mir. Glede coachinga se dogovarjam z ljudmi, ki mi na poslovnem področju lahko pomagajo, ampak bo verjetno šele drugo leto stekla akcija.

Ker ste NLP coach, so vam najbrž tehnike življenjskih veščin služile tudi pri sodelovanju v šovu? Nenazadnje ste bili več tednov v izolaciji, kar predstavlja izziv zlasti za ohranjanje notranjega ravnovesja?

NLP terapevtskih tehnik na Kmetiji nisem koristil. Nekateri so imeli cilj zmage na kmetiji jasno zastavljen, drugi so bili preveč razburjeni, so se počutili ogrožene, ali pa mi niso zaupali. Zato je NLP v glavnem namenjen tistim, ki zavestno želijo nek napredek in so pripravljeni plačat.

Anže Ipavic še ni pokazal vsega, kar skriva foto: VOYO

Ko se danes v miru ozrete nazaj, kako bi orisali svojo izkušnjo v resničnostnem šovu?

Moje bivanje na posestvu je bilo neko intuitivno potovanje, veliko je bilo poslušanja in potrpežljivega čakanja. Rad bi rekel, da sem se ogromno naučil, ampak tega ne vidim tako. Bolj sem dobil neko potrditev, da grem v pravi smeri, živim na pravi način, da sem dozorel in imam plemenite cilje. Večkrat sem se tudi zalotil, da sem delal stvari, ki mi niso v karakterju, obrekoval ali sabotiral. To vse vzamem kot priložnost za rast. Bi pa dodal, da če kaj, me resničnosti šovi po vsem tem le še bolj zanimajo in privlačijo.

Anže Ipavic foto: POP TV

prejšnji članek
Ko potrka ljubezen: Kam je izginila Fifi?
Svet slavnih
Ko potrka ljubezen: Kam je izginila Fifi?
naslednji članek
Ljubezen po domače: Spremenjena Majda ima srčnega snubca
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Spremenjena Majda ima srčnega snubca