robert golob bobo6 Svet24.si

Robert Golob: "Začnimo delovati za skupnost, ...

london, ljudje Svet24.si

Prvi v Evropi ukinjajo covidno potrdilo, maske ne ...

koronavirus, danska Svet24.si

Pri omikronu je tveganje za hospitalizacijo za 36 ...

tonin novak pl Reporter.si

Razkrivamo: skrivni posvet NSi, na katerem so ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Izbrancu SDS bi dali v roke največjo bazo ...

Teja Jugovic Odkrito.si

Teja Jugovic - To si je dolgo želela

peking olimpijske Ekipa24.si

Ne bom SE CEPIL, to nam je VSILJENO - še en ...

Ljubezen po domače: Kakšna je poslovna pot simpatične Sentye?
| Vesna Meško

Ljubezen po domače: Kakšna je poslovna pot simpatične Sentye?

Sentya se je pogumno podala na pustolovščino v šov Ljubezen po domače., POP TV

Sentya ima pestro paleto delovnih izkušenj. Tekom klepeta nam je zaupala, s čim se je preživljala v preteklosti in kaj jo veseli in navdihuje danes …

Da Sentya Tiya Awbell, ki jo spoznavamo v šovu Ljubezen po domače, igra saksofon, nemara že veste, saj je tudi v oddaji pokazala svoj talent, s katerim že več kot 20 let lepo dopolnjuje skupino glasbenikov, ki sestavljajo godbo Lukovica. Ima pa saksofonistka v rokavu še mnogo drugih talentov, zato ni prav nič nenavadnega, da se lahko ponaša s pestro paleto delovnih izkušenj.

Foto: Osebni arhiv - Sentya kot godbenica.

»V življenju sem veliko potovala, delala sem namreč v turizmu, denimo na križarki in kot vodnica turistične agencije v Grčiji in Turčiji. To delo je bilo zelo energično, odprlo mi je obzorja,« je pojasnila Moravčanka, ki po prijetni komunikaciji izstopa tudi v šovu Ljubezen po domače. Da se odlično znajde pred kamero, gre nemara pripisati tudi temu, da je že v mladosti rada nastopala, medtem ko se sedaj večkrat znajde tudi v vlogi statistke v serijah in reklamnih oglasih.

Foto: Osebni arhiv - Sentya kot vodja statistov nove serije "Gospod profesor".

Sentya je sicer po izobrazbi dipl. organizatorka poslovanja v turizmu, kar ji je omogočilo, da je pri svojem delu kot samostojna podjetnica zajela raznolika zanimanja in talente. In kakšne storitve pravzaprav nudi v svojem podjetju?

»Moje podjetje nudi storitve, ki so vezane na organizacijo dela, to na primer zajema vse od organizacije dogodkov, do koordinacije dela in turističnih vodenj. Konkretno, v svojih najbolj ambicioznih časih, sem lahko denimo zjutraj ob štirih vstala, se za dve uri odpravila na snemanje kot statistka, nato prevzela vodenje statistov na novi seriji, popoldne odvodila skupino turistov na Veliko planino, v vmesnem času opravila sestanek za promocijo tradicionalnih slovenskih izdelkov v tujini, zvečer pa sem jo mahnila še na godbene vaje. Res pester dan! (smeh) Vse te dejavnosti pa so me vedno poganjale, ker sem to počela s srcem,« nam je pojasnila simpatična sogovornica, ki so jo na poslovni poti navdihovali vzorniki, ki jih je našla v preprostih ljudeh, ki so predano in srčno opravljali svoje delo.

Foto: Osebni arhiv - Sentya Tiya Awbell kot turistična vodnica.

»Kakorkoli, vem in verjamem, da si mora veliko ljudi v teh časih tako služiti kruh, a nimajo možnosti, da bi to povedali "na glas". Tudi jaz nisem nekaj posebnega, če sem delala 16 ur na dan,« razloži svoj vidik Sentya, ki ima pred seboj še mnogo življenjskih načrtov in ciljev, ki pa jih za enkrat še ne želi razkriti. »To so mini kljukice na moji listi želja! Za te vem samo jaz.« (smeh)

Modrooka sogovornica klepet sklene z besedami, da je s svojim sodelovanjem v oddaji želela sporočiti, da je ljubezen vsemogočna. »Če jo ljudje najdemo tudi v oziroma pri delu, bo ta premaknila gore sama od sebe. In ves trud se bo in se poplača čim prej ...«

Foto: Osebni arhiv - Promocija izdelkov - Jožeta Karlovska, največjega Slovenskega ornamentista

Foto: Osebni arhiv - Ustvarjalka kreativnih delavnic.