Natasha Diddee
Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, zdaj je umrla

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Ljubezen po domače: Kakšna je poslovna pot simpatične Sentye?

30. 11. 2021; 07.00
Avtor: Vesna Meško
sentya-tiya-awbell

Sentya se je pogumno podala na pustolovščino v šov Ljubezen po domače. foto: POP TV

Sentya ima pestro paleto delovnih izkušenj. Tekom klepeta nam je zaupala, s čim se je preživljala v preteklosti in kaj jo veseli in navdihuje danes …

Da Sentya Tiya Awbell, ki jo spoznavamo v šovu Ljubezen po domače, igra saksofon, nemara že veste, saj je tudi v oddaji pokazala svoj talent, s katerim že več kot 20 let lepo dopolnjuje skupino glasbenikov, ki sestavljajo godbo Lukovica. Ima pa saksofonistka v rokavu še mnogo drugih talentov, zato ni prav nič nenavadnega, da se lahko ponaša s pestro paleto delovnih izkušenj.

Sentya kot godbenica. foto: Osebni arhiv

»V življenju sem veliko potovala, delala sem namreč v turizmu, denimo na križarki in kot vodnica turistične agencije v Grčiji in Turčiji. To delo je bilo zelo energično, odprlo mi je obzorja,« je pojasnila Moravčanka, ki po prijetni komunikaciji izstopa tudi v šovu Ljubezen po domače. Da se odlično znajde pred kamero, gre nemara pripisati tudi temu, da je že v mladosti rada nastopala, medtem ko se sedaj večkrat znajde tudi v vlogi statistke v serijah in reklamnih oglasih.

Sentya kot vodja statistov nove serije "Gospod profesor". foto: Osebni arhiv

Sentya je sicer po izobrazbi dipl. organizatorka poslovanja v turizmu, kar ji je omogočilo, da je pri svojem delu kot samostojna podjetnica zajela raznolika zanimanja in talente. In kakšne storitve pravzaprav nudi v svojem podjetju?

»Moje podjetje nudi storitve, ki so vezane na organizacijo dela, to na primer zajema vse od organizacije dogodkov, do koordinacije dela in turističnih vodenj. Konkretno, v svojih najbolj ambicioznih časih, sem lahko denimo zjutraj ob štirih vstala, se za dve uri odpravila na snemanje kot statistka, nato prevzela vodenje statistov na novi seriji, popoldne odvodila skupino turistov na Veliko planino, v vmesnem času opravila sestanek za promocijo tradicionalnih slovenskih izdelkov v tujini, zvečer pa sem jo mahnila še na godbene vaje. Res pester dan! (smeh) Vse te dejavnosti pa so me vedno poganjale, ker sem to počela s srcem,« nam je pojasnila simpatična sogovornica, ki so jo na poslovni poti navdihovali vzorniki, ki jih je našla v preprostih ljudeh, ki so predano in srčno opravljali svoje delo.

Sentya Tiya Awbell kot turistična vodnica. foto: Osebni arhiv

»Kakorkoli, vem in verjamem, da si mora veliko ljudi v teh časih tako služiti kruh, a nimajo možnosti, da bi to povedali "na glas". Tudi jaz nisem nekaj posebnega, če sem delala 16 ur na dan,« razloži svoj vidik Sentya, ki ima pred seboj še mnogo življenjskih načrtov in ciljev, ki pa jih za enkrat še ne želi razkriti. »To so mini kljukice na moji listi želja! Za te vem samo jaz.« (smeh)

Modrooka sogovornica klepet sklene z besedami, da je s svojim sodelovanjem v oddaji želela sporočiti, da je ljubezen vsemogočna. »Če jo ljudje najdemo tudi v oziroma pri delu, bo ta premaknila gore sama od sebe. In ves trud se bo in se poplača čim prej ...«

Promocija izdelkov - Jožeta Karlovska, največjega Slovenskega ornamentista foto: Osebni arhiv

Ustvarjalka kreativnih delavnic. foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Kmetija: Tjaša in Gino se po šovu ne slepita
Resničnostni šovi
Kmetija: Tjaša in Gino se po šovu ne slepita
naslednji članek
Horoskop: Sončni mrk ob polni luni prinaša spremembe tem znakom
Horoskop
Horoskop: Sončni mrk ob polni luni prinaša spremembe tem znakom