GJtPNFnW4AAxeMl
Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se tresla vse do Innsbrucka, Ljubljane in Pulja

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Kje tiči vzrok za Akijevo prerano slovo?

24. 1. 2022; 07.00
Avtor: V.M.
aki

Aki Rahimovski foto: pr

V soboto vzrok smrti glasbene legende še ni bil znan, kasneje je sin omenil, kaj je po njegovem mnenju vplivalo na prerano slovo.

Minuli konec tedna je zaznamovala smrt glasbene legende Akija Rahimovskega. Pevec zasedbe Parni valjak je po besedah njegovega menedžerja umrl v Sloveniji. Damir Osredečki je namreč za hrvaške medije opisal, da je Akiju postalo slabo, odpeljali so ga novomeško bolnišnico, kjer je nato umrl. Vzroka smrti v soboto še niso navedli, so se pa na spletu pojavila namigovanja tako o posledicah cepljenja, kot o okužbi s koronavirusom.

Parni valjak foto: Dario Njavro

Kaj natanko se je v resnici zgodilo, ta trenutek še ni moč z gotovostjo trditi, naj pa omenimo, da je Aki že prestal okužbo s koronavirusom. A glasbenik ni bil na vrhuncu moči, pred štirimi leti je utrpel blažjo možgansko kap, po kater je sicer okreval, je pa imel kot kaže težave s srcem. Njegov sin Kristijan je namreč omenil, da je imel oče šest žilnih opornic okoli srca, kar bi lahko bil po njegovem mnenju vzrok za prerano slovo.

Žilne opornice sicer srčnim bolnikom omogočajo lažji pretok krvi in preskrbo telesa s kisikom.Prešibka prekrvitev srčne mišice je lahko razlog za značilno bolečino v prsnem košu, znano kot angina pektoris, ki bolnike omejuje pri vsakdanjih aktivnostih, saj lahko že manjši telesni napor povzroči tiščočo bolečino v prsih. Pojav bolečine lahko spremlja težko dihanje, znojenje, slabost in bruhanje.

prejšnji članek
TRIK: Tako se druge ženske lotijo športanja!
Moda&Lepota
TRIK: Tako se druge ženske lotijo športanja!
naslednji članek
Horoskop: Takšna čustva vas čakajo v začetku tedna
Horoskop
Horoskop: Takšna čustva vas čakajo v začetku tedna