petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Hčerka Janija Pavca vzhajajoča najstniška pevska zvezda

10. 3. 2022; 09.00
Avtor: V.M.
sara-pavec

Sara Pavec foto: Osebni arhiv

Se spomnite skupine Atomik Harmonik? Sara je hčerka glasbenika in producenta Janija Pavca, ki ga poznamo kot 'očeta' omenjene glasbene zasedbe. Simpatična 12 -letnica je z glasbo odraščala, budno spremljala razburljivi svet ritmov in sledila očetovim korakom vse do trenutka, ko je napočil čas, da prične uresničevati svoje sanje.

Mlada glasbenica in pevka Sara Pavec je nedavno izdala dva videospota, marljivo pa ustvarja tudi svoje avtorske pesmi in se pripravlja na pomemben mejnik, ko bo svetu predstavila svoje glasbeno ustvarjanje. Njene sanje so velike, a se jim s trdim delom in podporo staršev vztrajno približuje.

Sara, vidimo, da stopaš po očetovih stopinjah. Nam zaupaš, kakšno je odraščanje ob očetu, ki je glasbenik in še glasbeni režiser? 

Moji dnevi so že od mojega rojstva zelo prepleteni z glasbo in plesom. V naši hiši vsak dan odmeva glasba, če ne drugače, imamo prižgan radio 24 ur na dan. Velikokrat ko smo v družbi ali pa tudi sami, vzame oči v roke kitaro in pojemo. No, odkar sem pred nekaj leti v dar dobila piano, je ta zdaj glavni,  ko si zaželimo prepevanja in zabave. Vesela sem bila, da me je večkrat vključil tudi ko je režiral videospote, če so potrebovali majhno punčko. Menda sem zelo dobro opravila svoje dele in nisem bila nič muhasta.

Sara Pavec foto: Osebni arhiv

Te je svet glasbe tudi zaradi tega toliko bolj pritegnil?

Definitivno je glasba tista, ki inspirira in nam daje zavetje, ko smo žalostni, še posebej pa nas dvigne, ko smo veseli in želimo žurati. Ko sem prvič videla očija na odru, sem hotela kar skočiti na oder in še sama zapeti. Všeč mi je bila ta medsebojna energija, ki jo ima s publiko.

Kakšne so tvoje sanje? Si tudi sama želiš postati znana pevka?

Moje sanje so, da bi svoje pesmi pela pred množico ljudi, da bi začutila ta odziv, ko bi peli z menoj. Zato upam, da jim bodo všeč moje avtorske pesmi, ki so trenutno še v nastajanju. Seveda ustvarjaš zase, a potihem vedno upaš, da bo všeč tudi drugim.

Kako si se počutila, ko ste ustvarjali tvoja prva dva videospota?

Bila sem zelo vesela, ko sta mi oči in mami povedala, da bo darilo za moj 12. rojstni dan snemanje pesmi v studiu in da temu sledi še snemanje spotov. Snemanje v studiu je bilo zame vznemirljivo, saj tega še nisem počela. Pri snemanju videospota pa mi je bilo veliko stvari že jasnih, ker sem že malo vedela, kaj me čaka. Malo pa je vseeno tokrat bilo drugače, ker sem bila sama v glavni vlogi. Trudila sem se, da bi mojo ljubezen do glasbe čutili vsi, ki si bodo ogledali moj videospot. 

Pred kamero torej rada nastopaš, pa te morda kdaj muči trema?

Ja, všeč mi je nastopanje pred kamero in ljudmi. Sicer nimam nikoli pretirane treme, ampak ko se prižge lučka, oziroma ko so vse oči uprte vame, sem vsakokrat malce živčna. Po petih letih, odkar se učim petja pri Akademiji za glas, sem se naučila, da upoštevam vse nasvete in navodila, ampak sem pri interpretaciji še vedno samosvoja. Tako sem najbolj sproščena.

Sara Pavec foto: Osebni arhiv

Poleg petja igraš tudi klavir in violino. Kaj od vsega, kar počneš, ti je najbolj všeč in koliko časa ti vzame ukvarjanje z glasbo?

Dejansko je glasba z mano vedno in povsod. No, razen v šoli (smeh). Najraje seveda pojem, ampak največ časa posvečam igranju klavirja, ker bi rada tudi sama skladala pesmi.

Kaj pa na tvoje glasbene korake pravita starša? 

Če ne bi bilo njune podpore in zaupanja v moje želje po glasbenem ustvarjanju, bi se najbrž stvari odvijale počasneje. Hvaležna sem, da sta ob meni in vem, da lahko vedno računam nanju. Vesela sem, da mi lahko oči daje koristne nasvete s svojimi izkušnjami in da lahko moje pevske korake ustvarjamo skupaj.

prejšnji članek
Niste je videli, a družbo spremlja tudi Mijina 93-letna mama
Resničnostni šovi
Niste je videli, a družbo spremlja tudi Mijina 93-letna mama
naslednji članek
Ljubezen na vasi: Barbara služi kot strokovnjakinja za ljubezenska razmerja
Resničnostni šovi
Ljubezen na vasi: Barbara služi kot strokovnjakinja za ljubezenska razmerja