bencin Svet24.si

Znane so nove cene goriv: So dosegle rekord, ali ...

jasna kuljaj Svet24.si

FOTO: Kje dopustujejo slovenski estradniki?

doncic-dragic Necenzurirano

Kdo je kriv, da niste mogli gledati Dončića in ...

bojan pozar kadic videtic ura moci Reporter.si

Propadlemu politiku Bojanu Požarju se udinjanje ...

stuttgart Ekipa24.si

Slovenec se seli k nekdanjemu prvaku bundeslige: ...

marijana-batinić Njena.si

Ljubezen na vasi: Voditeljica Marijana Batinić se...

Adam Delius Ekipa24.si

Oglasil se je Delius! Tu je novi trener in njegova...

Ljubezen na vasi: Ivo ima slovenske korenine
| V.M.

Ljubezen na vasi: Ivo ima slovenske korenine

Ivo Obreza, edit: njena.si

Darinkin izbranec Ivo Obreza nam je zaupal, da se je njegov dedek rodil v Sloveniji, natančneje v Zasavju. Kakšna je njegova zgodba?

Tako kot veliko drugih akterjev šova Ljubezen na vasi, je tudi Ivo Obreza opazil, da se priljubljena resničnostna oddaja vrti na POP TV. Šov so na RTL-u sicer predvajali že leta 2019, sedaj, tri leta kasneje, pa odziv javnosti okušajo še od slovenskih gledalcev.

Ivo nam je tekom klepeta zaupal, da je povezan s Slovenijo, njegov pokojni dedek se je namreč rodil v zasavskem mestu Zagorje ob Savi. »Pokojnemu staremu očetu je bilo ime Janez Obreza. Po njemu me tudi imenujejo, le da so v rojstni list namesto Janez vpisali ime Ivo Obreza,« razloži in nadaljuje, da je ded po 2. svetovni vojni opravljal delo v rudnikih širom nekdanje Jugoslavije. Zadnji rudnik, v katerem je delal, se je nahajal v okolici mesta Surdulica na jugu Srbije.

Foto: RTL - Ivo Obreza

»Tam je spoznal mojo babico in si z njo ustvaril družino. Rodili so se jima trije sinovi, eden izmed njih je bil moj oče, ki pa si je dom ustvaril na hrvaškem. Med služenjem vojske v Puli je namreč spoznal mojo mamo, s katero se je po odsluženem vojaškem roku poročil. Rodila sta se jima dva otroka, jaz in dve leti mlajša sestra. Na hrvaškem smo edina družina Obreza,« se je o svojih koreninah razgovoril Ivo, ki rad poklepeta tudi o šovu Ljubezen po domače. Kot pravi, ima za seboj nepozabno izkušnjo, a več o tem vam zaupamo v naslednji objavi.

Foto: RTL - Ivo na snemanju finalne oddaje.