favorskaya
Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala sojenja Navalnemu

1663812312-036mv
Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira vse rekorde – z zdravniki iz javnih bolnišnic.

njena.si
njena.si njena.si
Odnosi
 

Melani Mekicar o svoji mami Alenki

2. 4. 2022; 12.00
Avtor: Lady
lady-piknik,Melani Mekicar

Lady piknik, Melani Mekicar foto: Mare Vavpotič / M24.si

Mame in hčerke veže čisto posebna vez. Le kdo te pozna bolje od tvoje mame? Kar je včasih seveda dobro, drugič pa bi bilo bolje, če mami ne bi bilo tako vse jasno. Temu pritrjuje tudi priljubljena radijska in televizijska voditeljica ter vplivnica Melani Mekicar.

»Odnos med nama z mamo je tak, kot bi pričakoval med mamo in hčerko. Je moja največja podpornica in hkrati moja največja kritičarka. Pozna me do potankosti in bolje kot kdor koli drug. Pred njo ne morem ničesar skriti. Definitivno je bila že od nekdaj moja zaupnica in sva se vedno dobro razumeli. Je pa vedno tako, da lahko tistim, s katerimi se najbolje razumeš, tudi najbolj stopiš na žulj,« iskreno priznava Melani.

Lepa svetlolaska Melani Mekicar je dekle tisočerih talentov. Od malega je predana glasbi in plesu, dobro se znajde tako pred mikrofonom kot kamero. Vesela je, da so ji starši dovolili, da je lahko vedno sledila svojim željam in srcu. Podpirali so jo na njeni poti, mama pa ji je med drugim privzgojila tudi prefinjen okus za modo. Zato ni čudno, da jo na instagramu občuduje toliko mladih. »Z mami sva vedno radi skupaj hodili po trgovinah z oblačili in čevlji, saj imava obe radi modo. Zelo prijetno nama je, ko skupaj brskava po njeni omari in pomerjava njena stara oblačila. Velikokrat skupaj uživava, ko samo sediva ob kosilu ali pred televizorjem in se pogovarjava. Dragoceni so mi tudi najini skupni sprehodi,« pove Melani, ki je staršem hvaležna tudi, da so jo že zelo zgodaj podpirali na njeni poti do samostojnosti in pri uresničevanju njenih želja.

Melani Mekicar foto: M24

Mamina realna slika sveta

»To se je kazalo in se še vedno kaže tako, da me je leta in leta vozila na plesne treninge in tekmovanja, tudi v tujino sta z očetom hodila gledat in navijat zame na teh tekmovanjih. Vedno se je veselila mojih uspehov, hkrati pa me je vedno poskušala ohranjati skromno in na trdnih tleh. Njen nasvet je bil vedno, da naj zaupam sama sebi in da je pomembno, da sem na koncu jaz srečna. Nikoli mi ni olepševala stvari, temveč mi je vse povedala zelo realno. Zaradi tega sem se ogromno naučila,« pove voditeljica in doda, da je imela mama še posebno zahtevno nalogo, da jo zadrži na trdnih tleh, ko se je že zgodaj podala v medijski svet. Na Melanijino medijsko udejstvovanje gleda zagotovo s čisto drugačnimi očmi kot kdor koli drug. Seveda je neizmerno ponosna, hkrati pa jo kot vsako mamo skrbi, ker je sorazmerno mlada nenadoma padla v ta svet, ki te hitro lahko pogoltne, prežveči in izpljune. »Sama se nerada medijsko izpostavlja in s tem nima izkušenj, in mislim, da če se ti to ne dogaja, ne moreš zares razumeti, kako je. Mi je pa vedno v oporo in na voljo za nasvet, ko ga za kar koli v zvezi s tem potrebujem. Kot sem že rekla, se ji zaupam v vsem, in mislim, da je tako tudi obratno. Starši me namreč vzgajajo tako, da naši odnosi temeljijo na zaupanju. Vem, da je mama poleg očeta in brata edina na tem svetu, ki mi ne želi nič drugega kot samo iskreno dobro. Zame si je vedno želela, da sem srečna pri tem, kar delam. Nikoli me ni silila v nobeno dejavnost ali kaj podobnega. Samo podpirala me je pri tistem, za kar sem se sama odločila, kar pa spet nazaj pripelje zaupanje, ki je bilo v tem odnosu vedno v ospredju.«

Kratki stiki

Seveda pa življenje ni praznik in tudi med Melani in njeno mamo je bilo včasih napeto. »Seveda sva se velikokrat tudi sprli. Večinoma zaradi običajnih najstniških zadev: nepospravljanja sobe, ko mi ni pustila kam iti, ko sem si želela, pa ko sem mislila, da sem popila vso pamet tega sveta … Glede resnejših stvari pa sva na koncu vedno do zdaj našli skupni jezik, čeprav sva precej različnih značajev,« je zadovoljna Melani, ki, kljub temu da je že na svojem, zelo rada čas preživlja s primarno družino. Obožuje sprehode s svojo mamo. Ob koncih tedna se rada vrača k staršem na družinska kosila. »Velikokrat pa se na hitro vidiva tudi čez teden. Vsako leto gremo vsaj za en teden s celotno družino še skupaj na morje. Tega se vedno zelo veselim,« pravi in hitro doda, da naklonjenost mami še vedno izkazuje z besedami in dejanji. Še vedno se rada kdaj na kavču stisne k njej, preživi čas sama z njo. Ona pa ji to vrača skozi čisto vse, kar naredi. »Od tega, da je neštetokrat vstala sredi noči in me prišla iskat na zabavo, da mi ob koncih tedna skuha kosilo, ki ga lahko jem še v ponedeljek, da mi ni treba kuhati, pa do tega, da mi pove, kako ponosna je name, ko zbira vse revije in intervjuje z mano ter mi pošilja povezave do člankov na spletu. Res si ne bi mogla želeti boljše mame, kot je moja.«

prejšnji članek
Prednosti oljenja las in lasišča
Moda&Lepota
Prednosti oljenja las in lasišča
naslednji članek
Jure Košir je tik pred abrahamom
Svet slavnih
Jure Košir je tik pred abrahamom