20240418_125151
Svet24.si

Ugledni voditelj Deutsche Welle o dvigu skrajne desnice v Evropi

1694618501-img-8801-purg-1694618444412
Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte šefa celjske bolnice

njena.si
njena.si njena.si
Svet slavnih
 

Lepa in uspešna družina Marka Miliča

23. 4. 2022; 07.00
Avtor: Revija Lady
Družina Milič

Družina Milič foto: Revija Lady

Hčerke so vzljubile šport, ki Marku Miliču ni bil nikoli blizu.

Znani rek pravi, da jabolko ne pade daleč od drevesa, v primeru Marka Miliča, prvega Slovenca v ameriški ligi NBA, pa se je zgodilo prav to. Njegova družina je sicer zapisana športu, saj drugače ne more biti, a se niti ena od treh hčera ni odločila korakati po njegovi poti. 19-letna Tara Katarina, 16-letna Ela Nala in 11-letna Mila so se namreč zaljubile v šport, ki Marku nikoli ni bil blizu, danes pa se njegovo in ženino življenje vrti prav okrog tenisa. Nič nenavadnega torej, da je Vesna, ki je bila tudi sama nekoč profesionalna košarkarica, večino časa v zadnjih letih preživela v tujini, natančneje v Italiji, kjer sta najstarejši dve trenirali, ona pa je skrbela za njuno dobro počutje in pazila, da sta bili kljub šolanju na daljavo vestni učenki. Trdo delo, predanost in odrekanja so lani obrodili prve sadove, saj se je Markova in Vesnina najstarejša hči odselila v Ameriko, natančneje v Indiano na univerzo Purdue, s katero je podpisala pogodbo in na kateri študira menedžment in pridno trenira tenis. Po poti svoje starejše sestre že nekaj let odločno koraka tudi šestnajstletna Ela Nala, za lopar je poprijela celo najmlajša Mila, ki pa takrat, ko je družina v Sloveniji, rada meče tudi na koš, kot je nekoč njen oče. Vesna se je nekoč pošalila, da so se dekleta za drugačno pot odločila zato, ker so bila v vseh teh letih sita košarke.

»O tenisu nisva imela pojma, a se zadnja leta ves čas izpopolnjujeva,« pravi neutrudna mama, ki je ponosna na to, da so športna družina v vseh pogledih. Zaradi športnih poti svojih deklet je brez slabe vesti pustila službo, saj je prepričana, da jim mora v tem trenutku stati ob strani. Na vse tri hčere je neizmerno ponosen tudi Marko, ki je nekoč dejal, da se mu ne zdi toliko pomembno, za kateri šport so se dekleta odločila, kot to, da so temu športu predana.

Znani rek pravi, da jabolko ne pade daleč od drevesa, v primeru Marka Miliča, prvega Slovenca v ameriški ligi NBA, pa se je zgodilo prav to. Njegova družina je sicer zapisana športu, saj drugače ne more biti, a se niti ena od treh hčera ni odločila korakati po njegovi poti.
prejšnji članek
Kako se voditelj Taiji Tokuhisa znajde v vlogi očeta?
Svet slavnih
Kako se voditelj Taiji Tokuhisa znajde v vlogi očeta?
naslednji članek
Damjana Golavšek se zaveda svoje sreče
Resničnostni šovi
Damjana Golavšek se zaveda svoje sreče