mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Zakulisje eksperimenta: Igra s srcem na dlani spremenila Sandija

25. 5. 2022; 07.00
Avtor: Vesna Meško
sandi

Sandi foto: Planet TV

Kate in Sandi. Sandi in Kate. Poskrbela sta za šov in naivno nastavila hrbet, da so gledalci brusili jezike. Ampak veste kaj, za veliko zanimanje je nekdo plačal visoko ceno v obliki čustvenih ran. A, brez skrbi, tudi bolečina je odličen življenjski učitelj …

Ozadje pristopa k eksperimentu Poroka na prvi pogled ni enako vsem udeležencem, a tisti, ki je pustolovščino vzel najbolj resno, je zagotovo Sandi Hribernik. Medtem ko so bili nekateri povabljeni k sodelovanju, je namreč 50-letnik to odločitev sprejel popolnoma sam, potem ko je na spletu zasledil oglas, ki je v njegovo življenje posvetil kot žarek upanja.

»V eksperiment sem se prijavil sam. V to sem se podal s srcem, dušo, iskreno željo in upanjem, da morda spoznam dekle, ki bo primerna zame in s katero bi lahko gradil skupno prihodnost. Rekel sem si, da poskusiti ni greh, saj nimam kaj izgubiti, pridobim pa lahko veliko. Ampak žal moja pričakovanja niso obrodila sadov. Jaz sem šel v to s prevelikimi ambicijami, čisto zares sem verjel v eksperiment,« nam je priznal Sandi, za katerega vse skupaj nikoli ni bila predstava za zabave željne gledalce.

Sandi in Kate foto: Planet TV

Z vero, da bo spoznala svojega sanjskega moškega, je pred oltar stopila tudi Kate, ki prva ni zmogla skriti razočaranja nad ženinom, ki so ji ga namenili strokovnjaki. In ravno razočaranje je bilo tisto, ki je mladoporočenca razdvojilo, še preden bi skušala najti skupno pot.

»Jaz sem odkrit, pošten in prizemljen. Iščem normalnost, ne gradim gradov v oblakih. Kate sem skušal predstaviti svoj pogled, zakaj nekaj ni prav in dobro, ampak žal sva zrla vsak v svojo smer, kar je bil seveda velik problem,« razloži svoj vidik Sandi, ki sta mu kljub številnim nasvetom iz tedna v teden ugašala upanje in motivacija, kar se je kazalo zlasti v izrazitem nihanju razpoloženja.

Pričakovanja produkcije, specifične razmere v stanovanju in slabi odnosi so seveda ustvarjali pritiske, ki jih ni bilo najlažje premagovati in ki so pred gledalce slikali obilje prizorov za posmeh in obrekovanje. A dober opazovalec dogajanja je lahko zlahka opazil nevidne vplive, ki so povzročali nenaden entuziazem, ki mu je kmalu sledila nezainteresiranost in slabovoljnost.

»Jaz sem reku bobu bob, govoril sem si, da moram zdržati, če sem že prišel tako daleč. Če bi kar odšel, mogoče vse skupaj ne bi izpadlo v pravi luči. Poleg tega sem oseba, ki drugemu še vedno da priložnost … Ampak če imaš ob sebi partnerja, s katerim ne moreš sobivati, potem je to lahko zelo velik problem.«

Sandi in Kate foto: Planet TV

Sandiju kljub vsemu ni žal, da je oddal prijavo in vstopil v eksperiment. Kot pravi, ga je izkušnja obogatila na druge načine, ki prav tako nosijo svojo vrednost. »Bilo je zelo poučno. Iz tega šova sem prišel nazaj močnejši in modrejši, lahko bi rekel, da sem zrasel.«

Pa bi danes, če bi se vrnil na začetek, kakšno stvar naredil drugače? »Morda bi ravnal tako, da bi po Katini izdaji takoj zapustil šov. To nadaljevanje mogoče ni bilo najboljše zame, moral bi reči, da je dovolj in potegniti črto. Že tako sem nekakšno blokado doživel v Grčiji, bil sem namreč tako čustveno prizadet, da sem težko neobremenjeno nadaljeval skupno pot. Vse ostalo je potem situacijo le še poslabševalo,« pojasni Sandi, ki je tudi sam tekom številnih nesoglasij Kate namenjal besede, ki so jo užalile.

»Jaz tega ne vidim kot žaljivke. Gre za to, da odkrito povem v obraz. Bolje prva zamera, kot druga. Jaz Kate nikoli nisem žalil ali obtoževal, sem pa realno komentiral, jo poskušal usmeriti na boljšo pot in ji poskušal svetovati, naj se pokaže in dokaže na drugačen način, ne pa z vedenjem, kakršnega sem doživljal v najinem skupnem času. Tudi meni ni bilo prijetno sobivati ob vsem, kar se je dogajalo. Mislim, da bi bilo to težko za vsako osebo.«

Sandi Hribernik foto: Osebni arhiv

Kljub različnima pristopoma k eksperimentu, sta oba iskreno verjela, da bosta sodelovala v oddaji, ki jima bo polepšala življenje. A medtem ko je Kate kmalu postalo jasno, da ustvarja razvedrilo, je Sandija vse bolj kljuvalo razočaranje … Pa danes, kako gleda na nekdanjo televizijsko nevesto?

»Nimam zamer do nje. Zavedam se, da sem šel v eksperiment s čisto preveč resnimi nameni.« Pa obstaja možnost, da se pogovorita? »Mislim, da nimava kaj, svoje sva že povedala. Jaz ne bi,« iskreno zaključi Sandi, ki se še privaja na spoznanje, da sta s Kate zakuhala zgolj odlično predstavo in lepo gledanost oddaje.

Pa ljubezen? Še verjame vanjo? »Vere in upanja v ljubezen nisem izgubil. Želim si, da bi spoznal žensko, ki ima podobne vrednote, kot jaz. Da bi osrečevala drug drugega in skupaj ustvarjala prihodnost. Kdo ve, morda pa se mi ta velika srčna želja kmalu uresniči ...«

Sandi Hribernik foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Ljubezen po domače: Patricija srečna v toplem objemu srčnega fanta
Resničnostni šovi
Ljubezen po domače: Patricija srečna v toplem objemu srčnega fanta
naslednji članek
Slovenski pevec se je tri leta po smrti sina razveselil rojstva
Svet slavnih
Slovenski pevec se je tri leta po smrti sina razveselil rojstva