Naj blok stoji na Pavšičevi ulici
Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj
Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo proti izbrancu SDS

njena.si
njena.si njena.si
Zdravje
 

Bitka Sabine Mlakar: Rak se je razširil po vsem telesu

7. 7. 2022; 07.00
Avtor: V.M.
sabina-mlakar

Sabina Mlakar se bori s kruto boleznijo foto: Osebni arhiv

Sabina Mlakar, ki smo jo večkrat spremljali v resničnostnih oddajah, letošnje leto ni imela sreče z zdravjem. Bori se namreč z grdo boleznijo, ob čemer je trdno odločena, da ne bo klonila in se predala.

Vse se je pričelo z nadležnim kašljem, ki se je prevešal iz meseca v mesec. »Po pol leta sem obiskala zdravnico, ki mi je svetovala pitje čaja. Ob tem sem ji pojasnila, da sem popila že za bazen čaja, a da mi to žal ne pomaga. Ker nisem dobila potrebne pomoči, stanje pa ni bilo nič boljše, sem imela vsega dovolj in sem se odpravila na urgenco. Tam so mi slikali pljuča in odkrili, da imam na desni strani pljuč tumor. Na Golniku so mi povedali, da se tumor še ni razširil in ob tem sem si res oddahnila,« nam pojasnjuje svojo zgodbo Sabina, ki pa je v obdobju, ko je prestajala številne preglede, zbolela še za covidom-19. Okužbo je sicer prestala, se je pa zatem izkazalo, da je njeno stanje mnogo slabše.

Neverjetno, kaj so si privoščili. Česa takšnega že dolgo niste videli.
PREVERITE TUKAJ >>KLIKNITE<<.
 

Sabina in Franci foto: Osebni arhiv

»Rak se je razširil po vsem telesu,« nam žalostno novico zaupa Sabina, ki pa vse skupaj prestaja z obiljem pozitivne energije. »Po drugi imuno kemoterapiji je bilo boljše, zdaj sem prejela še tretjo kombinacijo kemoterapije z imunoterapijo in lahko rečem, da vse to moje telo dobro prenaša. Sem močna, vztrajna, gre mi na boljše,« veselo pokima Mlakarjeva, ki je hvaležna, ker tekom terapij ni ostala brez las. »Vse lase imam še na glavi, nič mi niso izpadli, tudi to je zame dodaten plus.«

Sabina Mlakar ostaja polna optimizma foto: Osebni arhiv

Sabina se ta trenutek dobro počuti in hvaležno okuša življenje. V ponedeljek jo čaka pregled, a je slednje ne skrbi preveč, saj trdno verjame, da bo deležna pozitivnih novic. Sicer pa se tudi v dneh, ko ji ni bilo najlažje, ni predajala samopomilovanju in je bolezni raje trmasto molila pesti.

»Rada se sukam po kuhinji, zato moje najdražje, ki me pridejo obiskati, z veseljem presenetim s kosilom in pitami, ki jih moji otroci, snaha, zet in vnučki obožujejo,« pove in razloži, da želi za svoje ljube ohraniti veder obraz. Ob tem je hvaležna, ker ima v krogu družine in prijateljev veliko podporo, ki jo polni z močjo in vero, da bo premagala tudi to zahrbtno bolezen.

Vesela daril, ki jih je prejela za rojstni dan. foto: Osebni arhiv

Sabina se sprošča ob pripravi dobrot. foto: Osebni arhiv

prejšnji članek
Kate Balon presrečna ugotovila, da zna plavati
Svet slavnih
Kate Balon presrečna ugotovila, da zna plavati
naslednji članek
Miki Vlahovič delil utrinke s sinove poroke
Svet slavnih
Miki Vlahovič delil utrinke s sinove poroke