mlin
Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

1701778337-dsc9818-01-1701778319724
Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je absolutno sporno"

njena.si
njena.si njena.si
Resničnostni šovi
 

Andrea se je že borila v šovu, daleč proč od civilizacije

1. 11. 2022; 10.00
Avtor: V.M.
kmetija

Andrea prvi teden, trenutno predvajane epizode in nekoč. foto: edit: njena.si

Andrea Libič pravi, da slovenska Kmetija zanjo ni prvi resničnostni šov, ki se ga je udeležila. Kot pojasnjuje, je v izjemno težkih pogojih živela več kot 48 dni. Kje se je odvil šov, o katerem govori?

Tekmovalka letošnje sezone šova Kmetija Andrea Libič je z nami delila informacijo, da se z resničnostno igro ni soočila prvič, saj je bila del resničnostnega formata oddaje že pred šestimi leti.

»Leta 2016 sem sodelovala v nizozemsko-flamski različici resničnostnega šova "De Farm". To je bila zame zelo posebna izkušnja, prvič sem namreč sobivala s toliko ljudmi, na čisto neznani lokaciji, kar pomeni, da sem se morala prilagoditi povsem drugačnemu načinu življenja,« je pojasnila Andrea in nadaljevala, da ima na izkušnjo izpred let le lepe spomine, zlasti, ker tedaj ni bila v središču pozornosti.

»Tam nisem bila toliko prepoznavna, kot sem recimo zdaj v Sloveniji. V Belgiji sem bila čisto navadna oseba, nihče se ni ukvarjal z mano. Prav tako tedaj ni bilo govora o tem, o čemer se recimo danes govori. Primerjati te dve izkušnji je skoraj pa nemogoče, takrat sem bila zelo mlada, razmišljala sem na drugačen način, v slovensko Kmetijo pa sem vstopila kot zrela oseba in s posebnim namenom.«

Andrea foto: VOYO

In kakšen je bil šov, o katerem govori?

»Šov je trajal 13 polnih tednov, dvoboji so potekali v živo. 16 tekmovalcev se je borilo za denarno nagrado v višini 75. 000 eur. Naša kmetija se je nahajala zelo daleč od civilizacije, nismo imeli ne plina, ne tekoče vode, ne elektrike. Vse kar smo potrebovali, da bi preživeli, smo si mogli pridelati sami. Imeli smo veliko živali, za katere smo morali vsak teden pridno skrbeti, ker brez popolne skrbi za posestvo in živali ne bi prejeli 'plačila'. Življenjski pogoji so bili zelo, zelo težki, ampak postopoma smo si ustvarili kolikor toliko normalne pogoje za življenje. Tudi tekom tedna smo imeli zabavne dvoboje in v primeru zmage, smo dobili nekakšno nagrado, kot motivacijo pri opravljanju tedenskih nalog,« je razložila koncept šova in dogajanje ter nadaljevala, da je bila sprva del igre 48 dni, nato pa je izgubila dvoboj, šov zapustila in se teden kasneje povsem nepričakovano vrnila nazaj v igro.

»Vmes je prišlo do diskvalifikacije enega tekmovalca in sem bila povabljena nazaj. Po dveh tednih sem znova bila izbrana za dvobojevalko in sicer po tem, ko sem v tem tednu skupaj s še enim tekmovalcem imela vlogo "hlapca in dekle"... Pravilo je bilo namreč takšno, da kmetovalec tedna določi, kdo izmed njiju bo postal prvi dvobojevalec, medtem ko si svojega nasprotnika izbira prvi dvobojevalec. Dvoboji so sicer sestavljeni iz pet disciplin, od katerih drugi dvobojevalec izbira vrstni red,« zaključi pripoved o šovu Libičeva, ki jo bomo nocoj spremljali v dvoboju s sotekmovalcem in prijateljem Tomom. 

Andrea Libič

Andrea Libič foto: VOYO

prejšnji članek
Skrbni očka Vid Valič: Na začetku sem čutil kar malo tesnobe
Svet slavnih
Skrbni očka Vid Valič: Na začetku sem čutil kar malo tesnobe
naslednji članek
Noč čarovnic: Kdo je bil najbolj kreativen?
Svet slavnih
Noč čarovnic: Kdo je bil najbolj kreativen?